Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Borodavko zaudē Vācijas sportistam un sacensības beidz pēc divām cīņām

www.olimpiade.lv, 02.08.2012. 13:40

Latvijas džudists Jevgeņijs Borodavko ceturtdien olimpiskajās spēlēs Londonā tika pie vienas uzvaras divās cīņās svara kategorijā līdz 100 kilogramiem un sacensības beidza pēc dalības astotdaļfinālā, liecina organizatoru informācija.

Pirmajā kārtā 1/16 finālā Latvijas džudistam bija vajadzīgas tikai 44 sekundes, lai ar tīru uzvaru jeb ''ippon'' pārspētu Entoniju Liu no Amerikāņu Samoa, savukārt astotdaļfinālā pret vācieti Dimitriju Petersu cīņa bija daudz sīvāka, kurā Borodavko pretinieks jau papildlaikā veica rezultatīvu paņēmienu, kas tika novērtēts ar "yuko" un Vācijas sportistam nodrošināja uzvaru.

Pirmajā cīņā 28 gadus vecais Peterss, kurš ir dzimis Krievijā, ar ''ippon'' uzvarēja Eiropas čempionu Arielu Zēvi no Izraēlas. Peterss pasaules rangā ir 20. vietā, bet Borodavko atrodas piecas pozīcijas augstāk. Savukārt olimpiskajā kvalifikācijas rangā Latvijas džudists ieņēma 13. vietu, bet Peterss bija 15. vietā.

Uzvara pār Petersu ļautu Borodavko iekļūt grupas pusfinālā un turpināt pretendēt uz medaļām, taču pēc zaudējuma olimpiskais turnīrs Latvijas džudistam ir beidzies. Lai uzvarētu grupā un iekļūtu turnīra pusfinālā, ir jāizcīna uzvaras pirmajās trijās cīņās. Savukārt grupu finālu zaudētāji saglabās izredzes gandarījuma turnīrā pacīnīties par olimpisko bronzu. Visas cīņas svara kategorijā notiek vienā dienā.

Vairāk: http://www.olimpiade.lv/ 

Jau ziņots, ka otrdien svara kategorijā līdz 81 kilogramam Latvijas džudists Konstantīns Ovčiņņikovs zaudēja pirmajā kārtā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV