Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ātruma festivālā „Rallijs Kurzeme 2012" notiks „Pro-Kart" sacensības

EasyGet.lv, 03.08.2012. 10:04

No 23. līdz 26. augustam Liepājā un tās apkaimē norisināsies Ātruma festivāls „Rallijs Kurzeme 2012", kura ietvaros notiks gan Baltijas valstīs senākais un tradīcijām bagātākais rallijs, gan virkne citu motoru sporta notikumu, tai skaitā „Pro-Kart" kartingu sacensības.
Ātruma festivālā „Rallijs Kurzeme 2012" notiks „Pro-Kart" sacensības

Atšķirībā no Latvijas čempionāta kartingā, „Pro-Kart" ir tautas kartingu sacensību veids, kurā uz starta stājas visdažādākā paaudžu kartinga tehnika un dalībnieki. Trasē varēs sastapt gan retro kartingus, kas savus pirmos startus piedzīvojuši padomju gados, gan jaunāku gada gājuma sporta tehniku.

„Sacensībās būs iespējams redzēt, kā kartings ir attīstījies pēdējo 30 gadu laikā, jo trasē startēs gan pagājušā gadsimta karti, gan arī ātra un moderna tehnika. Cīņa trasē būs ļoti aizraujoša, jo šīs mazās mašīnas taisnē attīsta vairāk kā 100 km/h, un vidējais ātrums ir ļoti tuvs tam pašam rādītājam," stāsta „Pro-Kart" vadītājs Valdis Brutāns.

Ātruma festivālā „Pro-Kart" kartingu sacensības norisināsies vēl līdz šim neredzētā vidē - Liepājas pilsētas ielās. Sestdien, 25. augustā, bijušā Liepājas Piena Kombināta teritorijā esošais rallija ātrumposms tiks pārtransformēts 800 m garā kartingu trasē.

„Pro-Kart" sacensības ir veidotas kā daudzposmu seriāls, kurā sezonas noslēgumā tiek izcīnīts kopvērtējuma kauss. Ātruma festivāls „Rallijs Kurzeme 2012" ir seriāla piektais posms.

Atgādinām, ka šogad Ātruma festivāls piedāvās rekordlielu skaitu motoru sporta sacensību un notikumu. Līdzās rallijam un kartingiem, ātruma parādi būs iespējams baudīt arī rallijsprinta, supersprinta, dragreisa, supermoto sacensībās un citos notikumos.

Ieejas biļetes uz Ātruma festivālu „Rallijs Kurzeme 2012" iespējams iegādāties „BezRindas.lv" un „Biļešu serviss" kasēs. Pirmās 1000 ieejas biļetes pieejamas par īpašu cenu - 5 latiem. Tuvojoties Ātruma festivālam, biļešu cena pieaugs. Bērniem līdz 14 gadiem - ieeja bez maksas.

Foto no kartinga sacensībām. Foto (c) Krista Kristapsone

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV