Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Rallijā „Latvija 2012" notiks īpaša kausa izcīņa aizmugures piedziņas automašīnām

EasyGet.lv, 03.08.2012. 11:15

Jau tradicionāli Latvijas Rallija Čempionāta noslēdzošais posms būs rallijs „Latvija", kurš norisināsies 29. un 30. septembrī Jūrmalā, Tukumā un Kuldīgā, turklāt šogad tam ir apaļa jubileja, jo rallijs „Latvija" notiek jau piecpadsmito gadu.
Rallijā „Latvija 2012" notiks īpaša kausa izcīņa aizmugures piedziņas automašīnām

Paralēli jau ierastajām ieskaites klasēm šogad rallija „Latvija" organizatori ir sarūpējuši kādu pārsteigumu visām ekipāžām, kuras startēs ar klasiskās piedziņas automašīnām – Užavas alus darītavas kausa izcīņa aizmugures piedziņas automašīnu ieskaitē. Paredzēts, ka šis īpašais kauss tiks izcīnīts divās kategorijās – aizmugures piedziņas automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz diviem litriem un virs diviem litriem, informē „Rally Latvija 2012" preses sekretārs Oskars Kaņeps-Kalniņš.

Rallija „Latvija" organizators Jānis Krastiņš stāsta: „Doma par atsevišķu aizmugures piedziņas ieskaiti mums bija jau sen. Jau pagājušā gada rallijā „Latvija" mums izdevās piesaistīt vairākas ārvalstu rallija ekipāžas ar klasiskās piedziņas automašīnām un to ļoti novērtēja mūsu skatītāji, tādēļ šogad tika izlemts izveidot atsevišķu kausa izcīņu klasikām, lai piesaistītu vēl vairāk sportistus un skatītājiem būtu vairāk ko redzēt. Šobrīd notiek sarunas ar skandināvu sportistiem un interese par šo kausa izcīņu ir diezgan liela, turklāt nedrīkst aizmirst, ka arī tepat Latvijā un visā Baltijā šobrīd ir daudz spēcīgu un ātru braucēju ar aizmugures piedziņas automašīnām, tādēļ esmu pārliecināts, ka tas būs lielisks šovs skatītājiem un aizraujoša cīņa sportistiem."

Savukārt, rallija „Latvija 2012" oficiālais auto Audi svin 30 gadus kopš 1982. gada Pasaules rallija čempionāta, kur tika radīta sensācija, Audi Quattro izcīnot uzvaru gan ražotāju, gan pilotu ieskaitē. Lai atzīmētu šīs, kā arī Latvijas Rallija Čempionāta 55. gadu jubileju, rallijs „Latvija 2012" sadarbībā ar Audi organizē ceļojošo foto izstādi, kura 4. augustā viesosies Ventspilī, Ventspils pilsētas svētku ietvaros.

Lai arī līdz rallijam „Latvija 2012" vēl atlikuši divi mēneši, rallija fani un līdzjutēji jau tagad var piedalīties paši savā sacensībā – rallija „Latvija 2012" Skatītāju čempionātā. Sezonas noslēgumā tiks noteikts uzvarētājs, kurš uz ralliju „Latvija 2012" dosies ar jaunu Audi Q3 un pilnu bāku ar Neste Oil degvielu no Somijas, savukārt 5. vietas ieguvējs iegūs Audi A1 un pilnu bāku ar Neste Oil degvielu no Somijas uz nedēļas nogali. Plašāka informācija par skatītāju čempionātu ir atrodama www.autorally.lv sadaļā rallijs „Latvija 2012".

Foto (c) Raimonds Volonts

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV