Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

SEB MTB maratonā Tukumā uzvar Sorokins un Ardava

EasyGet.lv, 06.08.2012. 13:03

Svētdien, 5. augustā, Latvijā populārākā kalnu divriteņu seriāla – SEB MTB maratona 5. posmā Tukumā Rexona sporta distancē uzvaras laurus plūca Dmitrijs Sorokins (Rietumu – Delfin), bet sieviešu konkurencē joprojām nepārspēta palika komandas Rietumu – Delfin braucēja Lelde Ardava, informē Maija Trikule. Katrs SEB MTB posms pārspēj pērnā gada dalībnieku skaita rādītājus un apliecina augošo riteņbraucēju skaitu. Maratons Tukumā kopā pulcēja 2061 braucējus – par 203 dalībniekiem vairāk kā šeit pat pirms gada.
SEB MTB maratonā Tukumā uzvar Sorokins un Ardava

Rexona sporta distanci (65,5 km) Rietumu – Delfin komandas braucējs Dmitrijs Sorokins veica 2 stundās, 12 minūtēs un 19 sekundēs. Otro vietu ieguva Normunds Zviedris no ZZK (2:13:45), kurš šajā posmā arī bija ātrākais kalnu starpfinišos, izcīnot Thule kalnu karaļa titulu. Trešajā vietā ierindojās Ivars Prokovjevs no Rietumu – Delfin (2:14:27).

Rexona sporta distances uzvarētājs Dmitrijs Sorokins pēc veiksmīgā finiša komentē sacensību: „Sacensties šodien nebija viegli, jo visu nakti negulēju, biju noķēris vīrusu. Distancē bija daudz tehniski interesantu ceļu. Sākumā priekšgalā braucām grupā - es, Alans Orass, Prokovjevs, Zviedris un Preimanis. Divi izstājās no spēlēs – Orasam noplīsa kāds no riteņiem, Preimaņa braucamrīkam arī bija kāds tehnisks defekts. Palikām trijatā. 15 km pirms distances beigām atrāvos no pārējiem konkurentiem un vienatnē aizbraucu līdz finišam."

Par Garmin jaunāko labāko braucēju kopvērtējumā atzīts Ivars Prokovjevs (Rietumu – Delfin), viņš arī kopvērtējumā pēc aizvadītiem pieciem posmiem Thule kalnu karalis.

Rexona sporta distances rezultāti sieviešu konkurencē nepārsteidz. Vēl joprojām sacensībā starp daiļā dzimuma pārstāvēm līdere ir Rietumu – Delfin riteņbraucēja Lelde Ardava (2:34:47). Otrā vietā ierindojās Dana Rožlapa no Fisherteam/Sport2000 (2:44:50). Labāko sieviešu trijnieku noslēdza Madara Fūrmane no DPA cycling team. (2:48:21).

Virši A tautas distancē (43,5 km) lielāko intrigu uzturēja šīs SEB MTB sezonas sīvākie konkurenti Jānis Ozols (Veloserviss) un Jānis Bērziņš (ZZK-Cēsis-SEB). Tukumā pārāks bija Jānis Ozols, kurš distanci veica 1 stundā, 29 minūtēs un 43 sekundēs (1:29:43). Otrais palika Jānis Bērziņš (1:30:56). Labāko trijnieku noslēdza Mārtiņš Blūms no ZZK Cēsis – SEB (1:31:04).

Sieviešu konkurencē Virši A tautas distancē uzvaru guva Dace Hartmane no ZZK (1:52:43), otrā – Velosreviss komandas pārstāve Aiga Paegle (1:53:07), bet labāko trijnieku noslēdza pagājušā gada tautas distances līdere Inese Zvirgzdiņa no SKANSTE/mySport (1:59:03).

Kā īpašs viesis maratonā piedalījās Latvijas titulētākais riteņbraucējs Romāns Vainšteins, kurš deva startu sacensību dalībniekiem.

Distancē bija vairāki ēšanas un dzeršanas punkti. Karstumā dalībniekus sacensību laikā veldzēja Augļu servisa sagādātie arbūzi un dārzeņi. Slāpes remdēja Zaķumuižas ūdens un Maxim sporta dzērieni. Par uzturvielām bagātu maltīti pēc finiša gādāja maratonu ēdināšanas partneris Daily, kas Tukuma posma dalībniekus cienāja ar pastu ar dārzeņiem. Maratona dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja degustēt gardos Cono Sur vīnus no Čīles.

Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniedza būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi nodrošināja Veloserviss. Par sacensību trases izveidošanu rūpējās Skandi motors, kurš maratona organizatorus nodrošināja ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

Līdz 10. augustam tukumniekiem un pilsētas viesiem Tukuma ledus hallē ir iespēja apskatīt pazīstamā sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa ceļojošo ekspozīciju "SEB MTB maratoni. 10 gadi foto mirkļos". Tajā apskatāmas fotogrāfijas, kas tapušas iepriekšējos gados SEB MTB velomaratona sacensībās un atspoguļo spilgtākos foto mirkļus - gan riteņbraucēju cīņu ar konkurentiem, gan viņu emocijas cīņā ar trasi un sevi.

Tukuma posms ir 2012. gada SEB MTB kalnu divriteņu seriāla pirmspēdējais posms. Cīņa noslēgsies 23. septembrī ar posmu Smiltenē, kas ir viena no Latvijas MTB tradīcijām bagātākajām pilsētām.

Latvijā populārākais riteņbraukšanas sacensību seriāls sezonā pulcē ap 4000 unikālu dalībnieku un 11 gados ir kļuvis par neatņemamu Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.velo.lv, kā arī Veloserviss veikalos.

Foto: SEB MTB maratons Tukumā. Foto (c) Atis Ieviņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV