Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas velo izlase piedalās Eiropas Čempionātā

EasyGet.lv, 08.08.2012. 17:07

Ceturtdien, 9. augustā, Nīderlandes pilsētā Zēlandē sāksies Eiropas Čempionāts (EČ) šosejas velobraukšanā. EČ norisināsies no 9. līdz 12. augustam, un tajā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 730 braucēji no 34 valstīm. Latviju čempionātā pārstāvēs desmit juniori, deviņi U23 grupas braucēji, kā arī vienīgā dāma – Lija Laizāne (U23).

Nīderlandes trase pārsvarā būs pa līdzenumu, un tā būs laba iespēja abiem komandas sprinteriem Emīlam Liepiņam un Andrim Smirnovam cīnīties par pašām augstākajām medaļām. Savukārt iedzīšanas braucienā lielākās cerības tiek saistītas ar Latvijas U23 čempionu šajā distancē Andžu Flaksi.

"Veiksmīgs starts Eiropas čempionātā ir viens no mūsu šīs sezonas galvenajiem mērķiem. Komandai ir labi braucēji, kas startēs ar pašiem modernākajiem velosipēdiem, esam nopietni gatavojušies Francijas Alpos un ir visi priekšnosacījumi, lai cīnītos par medaļām ar Eiropas vadošajiem jaunajiem riteņbraucējiem," saka Rietumu - Delfin komandas ģenerālmenedžeris Igo Japiņš, kura vadīto komandu pārstāv lielākā daļa U23 izlases braucēju.

"Mani sezonas galvenie mērķi ir izcīnīt medaļas Eiropas un Pasaules čempionātos. Eiropas čempionāta trasi šogad jau esam braukuši, tur notika Nāciju kauss – ZLM Tour. Tur izcīnīju sesto vietu un domāju, tas ir labs rezultāts," pauž Emīls Liepinš, Rietumu – Delfin komandas braucējs.

Eiropas Čempionāts sāksies ceturtdien, 9. augustā, plkst. 11:00 pēc Latvjas laika ar junioru startu 24,9 km individuālajā braucienā. Tajā startēs Pauls Zvirbulis, Krists Neilands, Pēteris Janevics un Arnis Pētersons. Savukārt plkst. 16:00 pēcpusdienā uz starta izies Lija Laizāne.

Piektdien, 10. augustā, plkst. 16:00, tādu pašu trasi veiks U23 grupas puiši, kuru vidū būs Armands Bēcis, Andris Vosekalns un Andžs Flaksis.

Sestdien, 11. augustā, plkst. 10:00 no rīta juniori uzsāks 129km garo grupas braucienu kurā pieteikti visi mūsu braucēji, bet galīgo sastāvu treneri noteiks dienu pirms paša starta. Šeit augstākās vietas varam gaidīt no Latvijas junioru čempiona Pētera Janevica, kā arī Krista Neilanda, kurš uzvarēja pēdējās starptautiskās sacensības pirms čempionāta - "Tour de la Region de Lodz". Eiropas Čempionāts noslēgsies ar galveno startu – 172km grupas braucienu U23 puišiem.

Latvijas junioru izlases sastāvs: Pauls Zvirbulis (RRS - Rīgas Riteņbraukšanas skola), Krists Neilands (NN Sporta klubs/MSĢ), Arnis Pētersons (ZZK), Pēteris Janevics (NN Sporta klubs/RRS), Raivis Sarkans (MSĢ/Tandēms/Tukums), Andrejs Podāns (MSĢ/RRS), Krišjānis Beitāns (MSĢ/RRS), Emīls Dreijers (NN Sporta klubs), Kristaps Krūmiņš (MSĢ/Tandēms/Dobele) un Ansis Brēmanis (MSĢ/RRS).

U23 sievietes: Lija Laizāne.

U23 vīru izlase: Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Emīls Liepiņš, Artis Pujats, Andris Smirnovs (visi Rietumu-Delfin), Jānis Dakteris (Lotto-Polle Contenental Wallone), Andžs Flaksis (Chipotle Development Team), Toms Skujiņš (LA Pomme Marseille). Māris Bogdanovičš (Alpha Baltic/Unitymarathons.com).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV