Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Piektdien olimpiskajās spēlēs izšķirošie starti BMX riteņbraucējiem un smaiļotājiem Straumem/Rumjancevam

www.olimpiade.lv, 10.08.2012. 09:12

Piektdien Londonas olimpiskajās spēlēs gaidāmi izšķirošie starti BMX riteņbraucējiem, kā arī uz starta stāsies smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs.

Pēc ceturtdien aizvadītajiem ceturtdaļfināliem BMX riteņbraukšanā, piektdienas pusfinālos iekļuva visi trīs latvieši - Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide. Sieviešu sacensībās ceturtdaļfināli nav paredzēti, un pusfinālā jau pēc trešdien notikušā izsēšanas brauciena iekļuva Sandra Aleksejeva.

Pusfinālu sākums plkst. 17 pēc Latvijas laika. Katrā pusfinālā astoņi braucēji aizvadīs trīs braucienus un finālā iekļūs četri no viņiem, kam būs mazākā iegūto vietu summa. Finālbrauciens vīriešiem paredzēts plkst. 18.40

Straumem/Rumjancevam priekšbraucieni smailīšu divniekos (K2) 200 metru distancē sāksies plkst. 12.47. Četrpadsmit laivas sadalītas divos braucienos, kur latviešiem jāairē otrajā. no katra brauciena piecas ātrākās laivas iekļūs pusfinālā, bet pārējās - B finālā. Vēlāk no katra pusfināla četras ātrākās laivas iekļūs A finālā, bet atlikušās pievienosies jau esošajām B finālā.

Piektdien olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti 21 medaļu komplekts. No tiem seši vieglatlētikā - kārtslēkšanā un 4x400 metru stafetē vīriešiem, vesera mešanā, 5000 metru skrējienā, 4x100 metru stafetē un 1500 metru skrējienā sievietēm. Smaiļošanā un kanoe airēšanā izcīnīs četrus, brīvajā cīņā vīriešiem, BMX riteņbraukšanā, burāšanā un teikvondo pa diviem, kā arī pa vienam medaļu komplektam peldēšanā atklātā ūdenī, sinhronajā peldēšanā un lauka hokejā sievietēm.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz svētdienai. Latviju olimpiskajās sacensībās pārstāv 45 sportisti 12 sporta veidos - brīvajā cīņā, džudo, galda tenisā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, riteņbraukšanā, smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, vieglatlētikā, vingrošanā un pludmales volejbolā. Latvijas atlēti olimpisko medaļu izcīņā iesaisījušies 30 sporta disciplīnās.

Vairāk: www.olimpiade.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV