Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Andžs Flaksis kļūst par U23 Eiropas vicečempionu

EasyGet.lv, 13.08.2012. 09:25

Svētdien, 12. augustā, Eiropas Čempionātā (EČ) šosejas riteņbraukšanā, kas norisinājās Nīderlandē, 2. vietu izcīnīja Latvijas izlases braucējs Andžs Flaksis, informē Kaspars Kārkliņš.
Andžs Flaksis kļūst par U23 Eiropas vicečempionu

172 kilometrus garajā grupas braucienā Flaksis tikai finiša spurtā piekāpās slovēnim Janam Tratnikam, kurš finišēja pēc 3 stundām 52 minūtēm un 30 sekundēm. Trešo vietu, finišējot lielajā grupā un no uzvarētāja atpaliekot 11 sekundes, izcīnīja holandietis Vouters Viperts.

"Brauciens risinājās līdzenumā, temps bija ļoti ātrs un līdz pat pēdējiem 20km neviens nopietns atrāviens neizdevās. Tad no grupas aizbēga slovēnis un pēc brīža man izdevās viņu noķert. Pēdējos 15km tā arī divatā nobraucām, bet finišā viņš bija ātrāks," saka EČ vicečempions Andžs Flaksis, piebilstot, ka lielu darbu šajā panākumā ieguldījusi visa komanda.

Veiksmīgs starts izdevās arī Andrim Smirnovam, kurš finišēja astotais, no uzvarētāja atpaliekot 11 sekundes. Jau pirms brauciena, starp latviešiem esot bijis patīkams satraukums, jo sajūta, ka šodien vajadzētu būt labam rezultātam, bijusi gandrīz visiem. 28. vieta Tomam Skujiņam, 59. – Jānim Dakterim (+18sek.), bet 86. Andrim Vosekalnam (+40sek.). Tehnisku iemeslu dēļ izstāties bija spiesti Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs.

U23 Eiropās Čempionātā Latviju pārstāvēja Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Emīls Liepiņš, Artis Pujats, Andris Smirnovs (visi Rietumu-Delfin), Māris Bogdanovičš (Alpha Baltic/Unitymarathons.com), Jānis Dakteris (T.Palm - Pôle Continental Wallon), Andžs Flaksis (Chipotle – First Solar) un Toms Skujiņš (La Pomme Marseille).

Foto: Latvijas izlases braucējs Andžs Flaksis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV