Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas vīriešu valstsvienība dodas pēc ceļazīmes uz Eiropas čempionātu

EasyGet.lv, 13.08.2012. 15:23

Latvijas vīriešu valstsvienība trešdien Sarajevā aizvadīs pirmo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, informē LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa. Cīņa par ceļazīmēm uz 2013.gada čempionāta finālturnīru notiks sešās grupās. D grupā spēlēs Latvijas, Bosnijas, Gruzijas, Nīderlandes un Rumānijas izlases. 2013.gada rudenī uz Slovēnijā brauks katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.
Latvijas vīriešu valstsvienība dodas pēc ceļazīmes uz Eiropas čempionātu

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: "Pēdējos gados esam pieraduši, ka mūsu vīriešu valstsvienība ir gados jauna un mazpieredzējusi komanda. Tā joprojām ir jauna, tomēr pieredze pamazām krājas. Pirms gada Eiropas čempionātā Lietuvā bijām itin apmierināti ar to, ka mūsu komanda veiksmīgi cīnās ar Eiropas elites komandām un daudz neskumām par zaudējumiem. Šogad gaidām arī uzvaras. Sešos Eiropas čempionātos pēc kārtas Latvija bijusi pārstāvēta finālturnīros un pašreizējai komandai mērķis ir viens – jāturpina šī sērija.

Komanda ir sešas nedēļas trenējusies un aizvadījusi deviņas pārbaudes spēles. Par to, ka šis darbs varēja notikt bez aizķeršanās, sakām īpašu paldies valstsvienības atbalstītājiem – akciju sabiedrībai Latvijas Gāze, Latvijas Dzelzceļš Cargo, Live Riga un Škoda. Aicinu līdzjutējus atbalstīt mūsu komandu gan klātienē, gan neklātienē turot īkšķus."

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: "Sešas nedēļas pagājušas smagā darbā. Paldies spēlētājiem, kuri ziedoja sevi, nemeklēja attaisnojumus un ir motivēti pārstāvēt savu zemi Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Esam labi sagatavojušies fiziski un taktiski, kļuvuši pieredzējušāki. Mīnuss ir tas, ka spēlētājiem pietrūkst augsta līmeņa spēļu pieredze.

Pretinieki ir nopietni. Gan Bosnijas, gan Gruzijas izlasēs ir vairāk Eirolīgas komandu spēlētāji, nekā mums. Nepatīkami pārsteidza Nīderlandes izlases labie rezultāti pārbaudes spēlēs. Taču mums ir uzdevums septīto reizi pēc kārtas kvalificēties finālturnīram un darīsim visu, lai to izpildītu.

Diemžēl uz izbraukuma spēlēm braucam 11 spēlētāju sastāvā. Uz Sarajevu nedosies Andrejs Šeļakovs, kurš vēl nav īsti atguvies pēc potītes traumas. Vēl vienu nebraucēju nosaukšu vakarā."

Valstsvienības kapteinis Edgars Jeromanovs: "Esam labi pastrādājuši, ceru, ka būs pārliecība par saviem spēkiem, lai varētu sasniegt izvirzīto mērķi."

Latvijas spēles:
15.augustā plkst.22 Bosnijā
21.augustā plkst.19:30 ar Nīderlandi (Arēnā Rīga)
24.augustā plkst.18:30 Gruzijā
27.augustā plkst.19:30 ar Rumāniju (Arēnā Rīga)
30.augustā plkst.19:30 Bosniju (Arēnā Rīga)
5.septembrī plkst.20:30 Nīderlandē
8.septembrī plkst.17 ar Gruziju (Arēnā Rīga)
11.septembrī plkst.18 Rumānijā

Salīdzinot grupu trešo vietu ieguvēju bilances, A grupā vērā ņems rezultātus spēlēs starp piecām labākajām vienībām. Eiropas 2013.gada čempionāts notiks Slovēnijā no 4. līdz 22.septembrim. Tiesības tajā spēlēt jau ir astoņām komandām, kuras pārstāvēja Eiropu Londonas olimpiskajās spēlēs un/vai kvalifikācijas turnīrā: Spānijai, Francijai, Lielbritānijai, Krievijai, Maķedonijai, Lietuvai, Grieķijai un Slovēnijai.

Foto: Latvijas vīriešu valstsvienība. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV