Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Baltijas motošoseja Biķerniekos

EasyGet.lv, 17.08.2012. 13:47

25. augustā Biķerniekos gaidāmās sacīkstes būs otrais Baltijas čempionāta un kārtējais Latvijas ieskaites posms motošosejā, kura ietvaros līdzās visātrākajiem un jaudīgākajiem superbaikiem stāsies skuteru un Zelta Mopēda braucēji. Neizpaliks arī tradicionālais Dzelzs Kausa izcīņas brauciens.

Šosezon jau trešo reizi lielākais motošosejas klubs „Motoaplis" un LaMSF Motošosejas komisija pulcēs ātrākos Baltijas motošosejniekus Biķernieku trasē. Sestdienas sacīkste sola iezīmēt jaunas tendences Baltijas kopvērtējumā, kur pēc pirmā posma, kurš notika agrā pavasarī Kačerginā, dominē lietuviešu braucēji. Superbaikos ceram uz divu Andreju – Grīnberga un Kuzņecova panākumiem. Abi braucēji ir nacionālā čempionāta vadībā un sagaidāms, ka tieši viņu duelis trasē ieviesīs izmaiņas arī Baltijas kopvērtējumā. B1200 klasē abās ieskaitēs vadībā ir ar Latvijas licenci startējošais lietuvietis Sliazas. Pēdējos posmos teicamus rezultātus uzrāda Māris Dūrītis un Ilmārs Rudzons, kuri jau pēc šī posma var apsteigt lietuvieti Latvijas ieskaitē. B 600 klasē viens no reālākajiem pretendentiem uz uzvaru ir Uldis Eglītis. Pāreja no jaudīgā „litra" uz B 600 nav mazinājusi ātrumu – Eglītis ir viens pretendentiem uz uzvaru gan Baltijas, gan Latvijas ieskaitēs. Lai arī Superstock 600 klase šogad Baltijas mērogā nīkuļo ar dalībnieku skaitu, jāuzteic braucošie un ceram uz veiksmīgu Jura Zalāna startu. Tiesa, Jurim konkurenci Latvijas ieskaitē izrāda teicamu sportisko ilggadību demonstrējošais Māris Ozoliņs. Ceļa motociklu klasē, Kalvim Margevicam ir pēdējā iespēja sākt deldēt punktu deficītu līdz līderim Andrim Kronītim. Cītīgi krāj punktus un meistarību Vineta Sārtaputna un Zane Junga. Normunda Lojāna un Andreja Tihomirova ieņemtās vietas finišā izšķirs arī Motoapļa kausa ieguvēja likteni. Motoapļa kauss ir sacensību braucienu seriāls aktīvākajiem iknedēļas Biķernieku mototreniņu apmeklētājiem. Motociklu braucienu starplaikos, Biķernieku kartinga trasē savu meistarību rādīs Latvijas skuteru čempionāta dalībnieki un šosezon atjaunotā Zelta Mopēda šosejas čempionāta dalībnieki. Sacīkšu diena noslēgsies ar biedrības „Durka Racing" dibinātāja Arta Ozola Dzelzs Kausa izcīņu. Brauciens, kurā varēs piedalīties tikai 25 ātrākie dienas braucēji no jebkuras klases arī noslēgs lielo motošoseju šosezon Biķerniekos. Atlikušie divi čempionāta posmi tiks aizvadīti rekonstruētajā Pērnavas trasē.

Papildu informācija:
Sacīkšu dienas kārtība : http://www.motoaplis.lv/dienaskartiba_25082012.php?id=1
Ieeja un iebraukšana sacīkstēs : http://www.motoaplis.lv/dienaskartiba_25082012.php?id=2
Reģistrācija sacīkstēm : http://www.motoaplis.lv/registracija_25082012.php
Dalībnieku saraksts : http://www.motoaplis.lv/registracija_dalibnieki_25082012.php

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV