Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

FIFA atzinīgi novērtē veiktās LFF strukturālās pārmaiņas

EasyGet.lv, 21.08.2012. 12:24

Ceturtdien, 16. augustā notikušo Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes sēdi apmeklējušie FIFA pārstāvji Eva Paskēra (Eva Pasquier) un Tomas Grims (Thomas Grimm), noklausoties prezentāciju par LFF struktūras analīzes rezultātiem, atzinīgi novērtēja paveikto šajā jomā, raksturoja LFF kā vienu no aktīvākajām futbola organizācijām jauno projektu realizēšanā, kā arī novēlēja LFF Valdei definēt un virzīt vienotu Latvijas futbola filosofiju.

Pamatojoties uz jūlija Valdes sēdes lēmumu, LFF ģenerālsekretāra vietnieks Edgars Pukinsks sniedza prezentāciju par LFF struktūras analīzes rezultātiem. Noklausoties prezentāciju, LFF Valdes locekļi ierosināja izveidot darba grupu izstrādātā dokumenta pilnveidošanai un līdz septembra Valdes sēdei izstrādāt dokumenta gala versiju.

Sēdes laikā LFF Celtniecības projektu vadītājs Guntars Indriksons iepazīstināja ar LFF jaunā futbola stadiona būvniecības projektu un informēja par LFF infrastruktūras attīstības vēsturi. LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja par izstrādāto projekta organizācijas un vadības shēmas konceptu.

Uzklausot jaunā stadiona prezentāciju, LFF Valde nolēma apstiprināt sekojošu projekta vadības struktūru: Finanšu komiteja, Stadionu un infrastruktūras attīstības komiteja, LFF sekretariāts. Par projekta realizētāju apstiprināts LFF meitas uzņēmums (100%) – SIA Futbola Aģentūra. Par projekta vadītāju apstiprināts LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, savukārt projekta realizēšanas darba grupas sastāvā apstiprināts LFF viceprezidents Žoržs Tikmers.

FIFA pārstāve Eva Paskēra savā uzrunā Valdes locekļiem informēja par FIFA darbību, tās realizētajiem projektiem un PERFORMANCE programmas realizāciju Latvijas Futbola federācijā no 2010.gada.

„Latvijas Futbola federācija ir viena no aktīvākajām FIFA sastāvā esošajām organizācijām, kas iesaistās dažādu projektu realizēšanā. LFF kā vieni no pirmajiem iesaistījās PERFORMANCE programmā, kurā pašlaik iekļautas 17 federācijas, savukārt FIFA GOAL programmas realizēšana ļauj Latvijas jaunajiem futbola talantiem pilnveidot savu spēlētprasmi un veicina Latvijas jaunatnes futbola izlašu selekcijas procesu.

Mēs arī redzam, ka LFF šobrīd strādā ne tikai futbola cilvēki, bet arī dažādu citu nozaru speciālisti. Jaunievēlētā LFF Valde ir daudzpusīga – tā nesastāv tikai no futbola ekspertiem, bet tajā iekļauti kā finanšu vadības, tā arī mārketinga speciālisti un biznesa sfēras pārstāvji," Valdes ievēlēto sastāvu un darbu atzinīgi novērtēja FIFA pārstāve.

Tikmēr FIFA pieaicinātais eksperts Tomas Grims izklāstīja FIFA viedokli par LFF Valdes funkcijām, kā arī pieskārās Federācijas attiecībām ar jaunizveidoto biedrību „Latvijas Futbola virslīga". Uzklausot abu FIFA pārstāvju uzrunas, LFF prezidents Guntis Indriksons pateicās par sniegto informāciju un novērtēja to kā veselu „mācību grāmatu".

„Es ceru, ka jaunievēlētā Valde pēc šodienas FIFA prezentācijas apzinās, ka priekšā to sagaida atbildīgs darbs. Uzskatu, ka vienīgais veids, kā panākt Latvijas Futbola federācijas finansiālo patstāvību, ir konkurētspējīgu futbolistu sagatavošana un konkurētspējīgas Latvijas valstsvienības radīšana ar mērķi cīnīties par regulāru iekļūšanu UEFA Eiropas vai FIFA Pasaules futbola čempionāta finālturnīrā. Piemēram, Šveicē šis process aizņēma 30 gadus līdz viņi iekļuva finālturnīrā. Latvija 2004.gadā kvalificējās UEFA Eiropas čempionāta finālturnīram un toreiz mēs visi to saucām par brīnumu. Cerēsim, ka ar sakārtotu iekšējo struktūru un vienotu Latvijas futbola mērķi mēs atkārtosim šo sasniegumu daudz ātrāk," izteicās LFF prezidents Guntis Indriksons.

Nākamā LFF Valdes sēde nozīmēta uz ceturtdienu, 20.septembri plkst.10:00 Olimpiskā sporta centra telpās, Grostonas 6b, Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV