Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Pirmajā velobrauciena Baltic Chain Tour posmā uzvar zviedrs Aleksandrs Gingsjo

EasyGet.lv, 22.08.2012. 13:40

Šodien, 21. augustā, Tallinā startēja nozīmīgākās Baltijas jūras reģiona sacensībās šosejas riteņbraukšanā - daudzdienu velobrauciens Baltic Chain Tour (UCI Cat. 2.2.). Pirmajā posmā Tallina – Vīlande (187 km) ātrākais bija Trek Sweden Racing komandas braucējs Aleksandrs Gingsjo. Viņa laiks bija 4 stundas, 36 minūtes un 42 sekundes. Labākais no Latvijas braucējiem bija Indulis Bekmanis (Rietumu-Delfin), kurš finišēja devītais, uzvarētājam zaudējot 21 sekundi.
Pirmajā velobrauciena Baltic Chain Tour posmā uzvar zviedrs Aleksandrs Gingsjo

Galerijas:

"Smagi, tā bija elle. Beigas sanāca tīri veiksmīgas, pirms Vīlandes apļiem aizbraucām atrāvienā un bija vieglāk pa pilsētas ielām, nebija tādas burzmas. Slavenais Vīlandes kalns man, atšķirībā no lielākās daļas citu braucēju, patīk," tā Bekmanis.

Pirmā posma svinīgais starts tika dots pie Igaunijas parlamenta ēkas. Īstā sacensība sākās 16 kilometrus tālāk. Jau no pirmajiem kilometriem braucēji bija ļoti aktīvi, mēģinājumi aizbēgt no lielās grupas, sekoja viens otram. Viens no pirmajiem, kuram tas izdevās, bija Rietumu-Delfin jaunieguvums, igauņu braucējs Pēters Prūss (Peeter Pruus), taču drīz vien viņš jau atkal bija kopā ar pārējiem.

Pirmajā sprinta starpfinišā Raplā (38 km no starta) ātrākais bija lietuvietis Gedimins Bagdonas. Tūliņ pēc tam kārtējais bēgšanas mēģinājums, un tas bija sekmīgākais šajā posmā – no grupas aizbrauca krievs Aleksandrs Jevtušenko (Itera-Katusha U - 23) un norvēģis Bjorns Tore Hoems (Plussbank BMC). Otrajā sprinta starpfinišā (93km) viņu pārsvars jau bija nepilnas 8 minūtes. Līdz finišam divatā gan viņiem nebija lemts aizbraukt, 50 kilometru pirms finiša viņu pārsvars bija vairs tikai minūte, un drīz vien viņi tika noķerti.

Pēdējie 18 kilometri bija jāveic trīs apļos pa Vīlandes ielām, kur vislabāk jutās posma uzvarētājs Gingsjo. Pirmajā, ļoti stāvajā kalnā viņš aizbēga no sekotājiem, kuri bija sadalījušies jau vairākās grupās, no kurām pirmajā bija arī Bekmanis. Indulim tajā izdevās noturēties līdz pat finišam un 9. vieta.

Lielākajā no grupām, kura no uzvarētājiem atpalika 32 sekundes, bija vēl divi Rietumu-Delfin komandas braucēji – Ivars Prokofjevs un Emīls Liepiņš, kurš pēc finiša bija ļoti daiļrunīgs. "Bija ļoti grūti. Pirmās stundas vilkās kā mūžība, likās, ka pirmos 100 kilometrus braucām 5 stundas. Šajos 3 Vīlandes apļos varēja pārdomāt, kāpēc es vispār braucu ar riteni. Līderi brauca ļoti ātrā tempā - es nezinu, ko viņi ēd."

Pagājušā gada tūres uzvarētājs, igaunis Erki Putseps finišēja 32ais.

Rīt būs velobrauciena otrais posms – 185 kilometri Vīlande – Otepe.

Baltic Chain Tour 2012. 1. posms Tallina – Vīlande. 187km.

1. Alexander Gingsjo Trek Sweden Racing 4:36:42
2. Rick Ottema Cycling team de Rijke +0'02"
3. Jonathan Mcevoy Endura Racing +0'21"
9. Indulis Bekmanis Rietumu-Delfin +0'21"
25. Ivars Prokofjevs Rietumu-Delfin +0'32"
26. Emīls Liepiņš Rietumu-Delfin +0'32"
59. Armands Bēcis Rietumu-Delfin +2'45"
60. Peeter Pruus Rietumu-Delfin +2'45"
92. Reijo Puhm Rietumu-Delfin +5'33"

Šosejas velobraucienam, kurš notiek caur Igaunijai, Latvijai un Lietuvai, ir sena vēsture, kas saistīta ar Baltijas vienotības ideju un alkām pēc brīvības – pirmo reizi tas startēja 1950. gadā. Diemžēl šī tradīcija tika pārtraukta 1991. gadā. 2010. gadā Rīgā, visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidenti parakstīja vienošanos par velobrauciena atjaunošanu. Baltic Chain Tour ir nozīmīgākais šosejas velobrauciens Baltijas jūras reģionā.

Sacensību programma:

21.08 – Tallinn – Viljandi 188 km· 22.08 – Viljandi – Otepää 185 km· 23.08 – Smiltene – Rīga 180 km· 24.08 – Šiauliai – Panevežys – Anykščiai – Utena 180 km· 25.08 – Utena – Molėtai – Vilnius 146 km



Foto: Velobrauciens Baltic Chain Tour. Foto (c) Z.Zalmanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV