Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Baltic Chain Tour otrajā posmā Indulis Bekmanis finišē trešais

EasyGet.lv, 23.08.2012. 11:36

Trešdien, 22. augustā, daudzdienu velobrauciena Baltic Chain Tour (UCI Cat. 2.2.) 183 kilometrus garā 3. posma finiša sprintā trešais finišēja Rietumu-Delfin komandas braucējs Indulis Bekmanis. Pēdējos metros viņš piekāpās Gediminam Bagdonam (National Team Lithuania) un holandietim Dilanam Groenevēgenam (de Rijke). Viņu un lielās grupas laiks 4 stundas, 12 minūtes un 12 sekundes. Šodien Smiltenē plkst. 13.30 tiks dots starts Latvijas posmam – dalībnieki veiks 181 kilometru posmā Smiltene – Rīga. Līdzjutēji aicināti sagaidīt sportistus ar ovācijām finišā Biķernieku sporta bāzē ap plkst. 18.00.
Baltic Chain Tour otrajā posmā Indulis Bekmanis finišē trešais

Galerijas:

"Pēdējā aplī vairākkārt paveicās, priekšpēdējā kalnā, gar pašu ielas malu bija neliela brīva vieta un izdevās izlauzties līdz priekšai. Pēdējā līkuma biju otrais, aiz lietuvieša, tad mēs samainījāmies un man nācās "raut" uz finišu kā pirmajam. Neesmu baigais finišētājs un divi mani apdzina, bet, vienalga, liels prieks. Rīt Rīgā būs vēl labāk," priecīgs pēc finiša bija Bekmanis.

Otrais posms sākās Vīlandes centrā un tā raksturs bija ļoti atšķirīgs no pirmās dienas. Visi atrāvieni tika likvidēti uzreiz pēc to rašanās un uzvarētājs tika noskaidrots trijos Otepes pilsētas apļos. Tajos netrūka ne stāvu kāpumu, ne strauju un līkumotu nobraucienu.

Pirmajā sprinta starpfinišā (74,5km no starta) ātrākais, tāpat kā dienu iepriekš, bija lietuvietis Gedimins Bagdonas, bet trešais – Armands Bēcis (Rietumu-Delfin). Otro starpfinišu, kurš bija jau Otepes ielās 30km pirms finiša, savā starpā sadalīja trīs citi braucēji, kuri par minūti un 30 sekundēm bija atrāvušies no peletona – norvēģis Andreass Erlands (Plussbank BMC), krievs Arturs Šaimuratovs (Itera-Katusha U23) un mājinieks Mihels Raims (Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking).

Pilsētā braucējiem pavisam bija jāveic 3 apļi, katrs 14 kilometrus garš.

Otrā apļa beigās lielā grupa līderus noķēra un posma rezultāts izšķirās finiša spurtā, kur veiksmīgākais no mūsējiem bija Indulis Bekmanis.

Latvijas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti atbalstīt riteņbraucējus starpfinišos, kā arī finišā Rīgā:
Plkst. 14.35 – kalnu karaļa starpfinišs Priekuļos
Plkst. 14.45 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Cēsīs
Plkst. 16.25 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Ropažos
Ap plkst. 18.00 – finišs Rīgā, Biķernieku sporta bāzē, S. Eizenšteina ielā 2

Baltic Chain Tour 2012. 2. posms Vīlande - Otepe. 183km.

1. Gediminas Bogdanas National Team Lithuania 4:12:12
2. Dylan Groenewegen Cycling team de Rijke "
3. Indulis Bekmanis Rietumu-Delfin "
6. Erki Putsep Alpha Baltic/Unitymaratons.com "
17. Emīls Liepiņš Rietumu-Delfin "
26. Māris Bogdanovičs Alpha Baltic/Unitymaratons.com "
35. Sandis Eislers Alpha Baltic/Unitymaratons.com "
41. Armands Bēcis Rietumu-Delfin "
65. Peeter Pruus Rietumu-Delfin "
71. Ivars Prokofjevs Rietumu-Delfin "
79. Reijo Puhm Rietumu-Delfin "
94. Ingus Eislers Alpha Baltic/Unitymaratons.com +0'37"
100. Matīss Preimanis Alpha Baltic/Unitymaratons.com +5'03"
101. Lauris Špillers Alpha Baltic/Unitymaratons.com +5'03"

Šosejas velobraucienam, kurš notiek caur Igaunijai, Latvijai un Lietuvai, ir sena vēsture, kas saistīta ar Baltijas vienotības ideju un alkām pēc brīvības – pirmo reizi tas startēja 1950. gadā. Diemžēl šī tradīcija tika pārtraukta 1991. gadā. 2010. gadā Rīgā, visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidenti parakstīja vienošanos par velobrauciena atjaunošanu. Baltic Chain Tour ir nozīmīgākais šosejas velobrauciens Baltijas jūras reģionā.



Foto: Velobraucien Baltic Chain Tour otrais posms. Foto (c) Z.Zalmanis 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV