Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

“Milonieši” karatē Zelta līgā

Andris Vasiļevs, 03.04.2007. 12:00 | komentāri (8)

No 30.03. - 01.04. Itālijas pilsēta Monzā notika 8. Itālijas atklātais čempionāts WKF. Šīs sacensības vienlaicīgi ir arī karatē Zelta līgas pirmais no pieciem šī gada posmiem. Zelta līgā ir iekļautas sacensības jau pieminētajā Itālijā, kā arī Austrijā, Vācijā, Serbijā un šogad pirmo reizi arī ASV, Las Vegasā.
“Milonieši” karatē Zelta līgā

Itālijas posms tiek uzskatīts par prestižāko Zelta līgā, jo pulcē ap sevi teju visas pasaules karetē eliti. Asv un Dienvidamerikas valstu dalība palīdz izprast šo sacensību lielo vērienu.

Sacensību pirmajā dienā uz tatami izgāja vecākais no brāļiem Kalniņiem - Krists, kurš cīnījās pieaugušo grupā svara kategorijā līdz 70 kg. Šajā svara kategorijā bija pieteikti 60 sportisti no 19 valstīm. Pirmās kārtas cīņā jelgavniekam pretī stājās sportists no Itālijas Riccardo Barbieri, kuru izdevās pārspēt ar rezultātu 5:1. Nākamās kārtas cīņā Krists Kalniņš satikās ar vienu no šīs svara kategorijas lielajiem vārdiem Žanu Penu ( Jean Pena ) no Venecuēlas. Pieredzējušā Venecuēlas sportista kontā ir vairākas dažāda kaluma pasaules čempionāta medaļas, uzvaras pasaules spēlēs (World Games), vairākkārtējie Dienvidamerikas čempiona tituli, kā arī vairākas dažāda kaluma godalgas Zelta līgas sacensībās. Jāpiemin ir fakts, ka līdz šim jelgavnieks ar titulēto sportistu ir ticies jau divas reizes 2006. gada rudenī, kad tikko kā bija kļuvis pilngadīgs. Pirmo reizi Zelta līgas posmā Vācijā, bet otro pasaules čempionātā Somijā, Tamperē. Abas reizes Ž. Pena izcīnija uzvaras pirms cīņas laika beigām.

Šoreiz cīņa bija pavisam cita un, sākoties cīņas trešajai minūtei, rezultāts bija neizškirts 1:1. Cīņas turpinājumā abi sportisti bija ļoti izmanīgi un centās izmantot katru pretinieka niecīgāko klūdu, lai tiktu pie izšķirošā punkta. Divdesmit sekundes līdz cīņas beigām venecuēlietis sāka uzbrukumu no garākas distances un momentāni tiek apsteigts. Cīņa tiek apturēta un mača referī vērš skatienu uz trijiem līniju tiesnešiem, kur pirmais rāda, ka punkts ir latvietim, otrs ar žestu parada, ka no viņa redzes punkta trāpījums nav bijis redzams un trešais, ka viņa prāt punkts ir venecuēlietim.

Referī šajā situācija, mums par nelaimi, pieņēma lēmumu atdot punktu mūsu sāncensim un tā 1:2. Laikam ejot Kristam nekas cits neatlika, kā mesties atspēlēties, ko, protams, izmantoja pretinieks un cīņas beigu signālam skanot ar 1:4 uzvaru izcīnīja karatists no Dienvidamerikas. Tādā veidā mūsu karatists izstājās no tālākās sacensības. Ž. Pena, pārliecinoši uzvarējis vēl divas cīņas, iekļuva sacensību pusfinālā, kur ne bez tiesnešu "palīdzības" loti sīva cīņā piekāpās itālim. Cīņā par bronzu, pārliecinoši, pieveicot karatistu no ASV.

Sacensību otrajā dienā par godalgām cīnījās mūsu kadeti Kalvis Kalniņš svarā līdz 60 kg un Artūrs Lutkevics līdz 70 kg. Mūsu sportisti paliecinoši iekļuva sacensību pusfināla, kur, diemžēl abi, pašā cīņas izskaņā savas neuzmanības dēļ zaudēja jau uzvarētas cīņas. Cīņās par bronzas godalgām “milonieši” mobilizējās un izcīnīja uzvaras.

Jāatzīmē, ka Zelta līgā nevienam no Latvijas sportistiem līdz šim nebija izdevies iekļūt pirmajā trijniekā, tāpēc jāuzteic arī cīņu kluba “Milons” sportisti Aleksejs un Ruslans.

Aleksejs Žuromskis (-80 kg, 18+) uzvarēja 4 cīņas un iekļuva pusfinālā. Cīņā par iekļūšanu finālā piekāpās 0-2 Turcijas karatistam. Cīņā par trešo vietu ar rezultātu 8-0 uzvarēja Tunisijas pārstāvi, rezultāts - 3.vieta.

Ruslans Sadikovs, (-70 kg, 18+), kas uzvarēja divas cīņas un piekāpās Itālijas izlases pārstāvim - trešās vietas ieguvējam.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV