Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā uzvaru izcīna Luis Leao-Pinto un Dana Rožlapa

EasyGet.lv, 27.08.2012. 09:25

Svētdien, 26. augustā, SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā, kas šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības, uzvaru 81 km sporta distancē vīriešu konkurencē izcīnīja portugālis Luis Leao-Pinto, savukārt sieviešu konkurencē latviete Dana Rožlapa.
SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā uzvaru izcīna Luis Leao-Pinto un Dana Rožlapa

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona 81 km sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Portugāles riteņbraukšanas čempions Luis Leao-Pinto no Vianacyclls-Larierre cyues (2:11:11), savukārt otrais finišēja portugālis Tiago Ferreira no Bi&Esse Infotre-Protek komandas (2:11:13). Savukārt trešajā vietā ierindojās Latvijas komandas Alpha Baltic/Unitymarathons.com pārstāvis Erki Putseps (2:14:33).

„Vispirms vēlos pateikties organizatoriem par lieliski noorganizētajām sacensībām, esmu ļoti priecīgs būt šeit. Jāatzīst, ka biju pārsteigts par trases lēzeno reljefu, jo esmu pieradis braukt sacensībās pa kalnainām vietām. Liels paldies jāsaka arī Tiago Ferreira, ar kuru kopīgi izveidojām atrāvienu, bez viņa palīdzības man būtu bijis grūti izcīnīt pirmo vietu," stāsta SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona līderis L. Leao-Pinto.

Sieviešu konkurencē cīņa par vietām uz goda pjedestāla izrādījās īpaši sīva. Pirmo trīs vietu ieguvējas finišu sasniedza tik līdzīgi, ka vietu kārtība tika precizēta ar fotofiniša palīdzību. Visas braucējas finiša līniju sasniedza pēc divām stundām, 44 minūtēm un 35 sekundēm. Pirmo vietu izcīnīja Latvijas pārstāve Dana Rožlapa no Fisherteam.lv/Sport2000, otrā finišēja Lielbritānijas pārstāve Catherine Williamson no Bizhub FCF. Savukārt trešajā vietā ierindojās vēl viena Latvijas pārstāve - Lelde Ardava no Rietumu-Delfin.

Pēc sacensībām D. Rožlapa atzīst: „Šis ir viens labākajiem rezultātiem manā karjerā, esmu ļoti priecīga. Liels paldies arī pārējām dalībniecēm, jo mēs strādājām kopā. Jāatzīst, ka šīs ir mana tipa sacensības, kas nav pārāk tehniskas ar lēzenu reljefu, kurās var attīstīt lielu ātrumu. Es jau zināju, ka viss izšķirsies neilgi pirms finiša un tā arī bija, pēdējie desmit kilometri izrādījās būtiskākie."

Tautas distancē jeb 47 km vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja pagājušā gada Jūrmalas MTB maratona tautas distances uzvarētājs Raivis Zīmelis no TREK PHILIPS (1:22:12), savukārt otrais finišēja Pēteris Janevics no NN Sporta klub (1:22:13), bet trešajā vietā ierindojās Arnis Pētersons no ZZK CESIS SEB (1:22:15).

Savukārt sieviešu konkurencē 47 km distancē pirmo vietu izcīnīja Dace Hartmane no ZZK CESIS SEB (1:32:24), otrā finišēja Aiga Paegle (1:36:15), bet trešā - Marina Barzilova no Gandrs-Merida (1:40:00).SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā šogad piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Ukrainas, Ungārijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Portugāles, Krievijas un no Austrālijas.

Atgādinām, ka 22.septembrī notiks Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratons, kurā ikviens var startēt šādās distancēs: 21 km jeb pus-maratona, 10 km, 5 km un bērnu distancē. Arī Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratona starta/finiša zona atradīsies Dzintaru pludmalē. Dalībai iespējams pieteikties, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā www.maratoni.lv, City Fitness sporta klubos vai veikalu tīkla Fans veikalos.

Foto: SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratons. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV