Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tuvojas „Ghetto Games" fināls ielu basketbolā un futbolā

EasyGet.lv, 27.08.2012. 12:21

29. un 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā Latvijas ielu sporta un kultūru vienojošajā pasākumā „Ghetto Games" kļūs zināmi „Ghetto Football" un „Ghetto Basket" jaunie čempioni. Pagājušajā nedēļā tika aizvadīti pēdējie pamatturnīra posmi, pēc kuriem tika noteikti visi finālsacensību dalībnieki. Abos sporta veidos uz čempionu titulu pretendēs 16 komandas, informē Sanda Brūna.

Trešdien un ceturtdien plānots varenais finiša spurts, aizvadot izšķirošās cīņas ne tikai „Ghetto Basket", „Ghetto Football", bet arī „Ghetto Dance" un skeitparka sporta veidos. Paralēli sportiskajām cīņām paredzēta arī krāšņa izklaides programma.

„Ghetto Basket" šajā vasarā tika aizvadīti 36 posmi, kuros sasniegtie 23 labākie rezultāti arī noteica komandu sadalījumu rangā. Laikā no 13. maija līdz 26. augustam visvairāk punktu (403) sakrāja „Mazais/SportosimVisi.lv", kas pagājušajā gadā izcīnīja Nacionālās Basketbola asociācijas basketbolista Andra Biedriņa dāvāto balvu – braucienu uz NBA spēli Ņujorkā. Sezonas rangā otro un trešo vietu ar attiecīgi 329 un 322 punktiem ieņēma „GuruClash/Švāģers" un „Berlitz", bet iepriekšējo divu gadu čempionvienība Jelgavas „Armet" ierindojās ceturtajā vietā ar 290 punktiem.

Pamatojoties uz „Ghetto Basket" ranga vietām, jau zināms komandu sadalījums 30. augusta finālturnīrā. A grupa - "Mazais/SportosimVisi.lv", "Kaijasenergy.lv", "Bang Bros", "Rookies"; B grupa - "GuruClash/Švāģers", "HyDuck", "Krogs 33", "Valča & Co"; C grupa - "Berlitz", "Black Sports", "Ņuhā plavkas", "Nenormāli cieti"; D grupa - "Armet", "Kasjauns.lv", "Kūsiņā iekšā", "Baltic Casting Agency". Tieši šīs komandas vispirms grupu turnīrā, bet pēc tam izslēgšanas turnīrā noteiks „Ghetto Basket" čempionu un Biedriņa balvas ieguvēju.

30. augustā notiks arī „Ghetto Basket" tālmetienu konkursa izšķirošās cīņas par Ls 100 naudas balvu. Kvalifikācijas sacensībās piedalījās vairāk nekā 100 strītbolistu, bet finālistu pulkā iekļuva astoņi spēlētāji - Matīss Rožlapa, Kristaps Saulītis, Gatis Justovičs, Armands Seņkāns, Andris Epners, Dainis Ulāns, Renārs Uzraugs, Krists Volfmanis.

„Ghetto Football" šovasar notika 16 posmi, pa vienai reizei spēlējot arī Ventspilī, Jēkabpilī un Daugavpilī. Rangā tika ņemti vērā labākie 13 posmi. Pirmo vietu ar 174 punktiem izcīnīja 2011. gada otrās vietas ieguvēja „U.S.B.", bet čempionvienība „Brasa" šoreiz ar 97 punktiem ieņēma septīto vietu. Sezonas rangā labāko trijniekā iekļuva arī „Dokāns" un „Bikini Lounge", kuras guva par 141 punktam, taču mazāks posmu skaits noteica „Dokāna" atrašanos vietu augstāk.

29. augustā „Ghetto Football" finālturnīra 16 vienību sadalījums pa grupām noteiks pēc tā paša principa kā ielu basketbolā. A grupā spēlēs „U.S.B.", „Sprinteri", „Vaginālās bumbiņas", „RPP bumba", B grupā – „Dokāns", „Brasa", „El Classico", „Stampā grīdu", C grupā – „Bikini Lounge", „TGK", „Zivs", „Ballantines", D grupā – „Artis monsterītis", „Who Is Janka?", „Trigada" un „Akela kļūdijās". Šīs komandas cīnīsies par čempionu titulu un Latvijas Futbola federācijas dāvāto balvu – braucienu uz Bosniju un Hercegovinu, lai 11.septembrī klātienē atbalstītu Latvijas nacionālo futbola izlasi 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē.

„Ghetto Games" sezonā notikuši vairāk nekā 50 pasākumu dažādos sporta veidos. Lielākie kompleksie pasākumi tika aizvadīta 2. jūnijā Jēkabpilī un 9. jūnijā Daugavpilī, bet vasaras kulminācija tika sasniegta jūnija pēdējās dienās „Ghetto Games festivālā Ventspilī", kad kopumā padsmit sporta veidos startēja 15 valstu vairāk nekā 1000 dalībnieku.

30. augustā Grīziņkalnā paralēli „Ghetto Basket" izšķirošajām cīņām plkst. 14 sāksies „Ghetto Dance" sacensības ar Krievijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas pārstāvju līdzdalību. Savukārt plkst. 16 skeitparkā sāksies „Best Trick" formāta sacensības BMX frīstailā, skeitbordā un skrituļslidošana „inline" disciplīnā.

Vasaras lielais noslēguma afterpārtijs notiks klubā „Just", kurā uzstāsies DJ „Get Dizzy", DJ „Emil Deo", „DJ „Vortex", „Z-kalns", DJ „E:91", DJ „Sergucci", DJ „Shanti", DJ „Kosto" (Krievija), bītboksa meistari, notiks „Ghetto Dance" batli (breaking 1:1, Hip Hop LA style 1:1).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV