Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Aizraujošā 1000km Grand Prix Riga sacīkstē uzvaru izcīna Scaent Baltic Racing Team

EasyGet.lv, 02.09.2012. 17:43

Notikumiem bagātā sacīkstē Biķerniekos 1000 kilometru distanci kā pirmie sasniedza Scaent Baltic Racing Team no Lietuvas. No uzvarētāja atpaliekot trīs apļus, otrajā vietā finišēja Latvijas TVA Racing, savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viena komanda no Lietuvas Rotoma Racing, informē „1000km Grand Prix Riga" preses sekretārs Jānis Unbedahts.
Aizraujošā 1000km Grand Prix Riga sacīkstē uzvaru izcīna Scaent Baltic Racing Team

Sacensību starts tika dots lietainos laika apstākļos, kas komandu vadītājiem lika mainīt saulainajos treniņbraucienos izstrādāto sacīkšu stratēģiju. Turklāt, lietum drīz vien pierimstot, komandu vadītājiem vēlreiz nācās pieņemt atbildīgus lēmumus, lai pielāgotos strauji žūstošajam trases segumam.

Jau no pirmajiem apļiem līderpozīcijās izvirzījās SVK Racing, kam sekoja TVA Racing 2, HGK Motorsports, divkārtējie 1000km Grand Prix Riga uzvarētāji RIMO un Lielbritānijas pārstāvji dfdsDHR.com. Tomēr, šīsdienas sacensības vēlreiz pierādīja, ka ar ātrumu trasē nepietiek, lai uzvarētu izturības sacensībās, jo dažādu tehnisku problēmu dēļ neviena no komandām par uzvaru nespēja cīnīties. Turklāt, četras no minētajām komandām, pat nesasniedza finišu.

Sacīkšu distanci 273 apļu garumā, Scaent Baltic Racing Team komandas BMW M3 ļāva pieveikt 8 stundās un 9 minūtēs, tādējādi nodrošinot pirmo vietu gan kopvērtējumā, gan arī A3000+ klasē. A3000 ieskaitē uzvaru, arī ar BMW M3 automašīnu, svinēja Rotoma Racing, kamēr A1600 klasē pirmie finišēja Papa's Sacīkšu komanda ar Honda CRX, savukārt dīzeļdzinēju ieskaitē ātrākie bija Kaukas ar VW Golf. Tikmēr Lietuvas izturības sacensību čempionāta 3. posmā pirmā vieta Scaent Baltic Racing Team, otrajā vietā Rotoma Racing, trešie TVA Racing.

Vienlaicīgi ar 1000km sacensībām, visas dienas garumā norisinājās vairāki auto un moto izklaides pasākumi, kuros noskaidroti vairāki uzvarētāji. Tā Gymkhana.lv auto klasē ar BMW 328 uzvarēja Kristaps Sapals, bet moto/ kartingu klasē ar kartingu uzvarēja Katrīne Štāla. Lāčplēsis Rallijšovā uzvaru svinēja Mārtiņš Svilis, savukārt motobola atdzimšanas spēlē ar rezultātu 1:0 fiksēts Junioru komandas pārākums pār Veterāniem.

Plašāka informācija par sacensībām, to norisi un dalībniekiem 1000km.lv un apollo.lv.

Foto: 1000km Grand Prix Riga 2012. Foto (c) Aigars Tīdmanis / Go4Speed

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV