Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Mūsā notiks Baltijas autokrosa fināls

EasyGet.lv, 03.09.2012. 15:43

Sestdien un svētdien sporta kompleksā Mūsa pie Bauskas norisināsies Baltijas autokrosa čempionāts, kas būs arī Latvijas čempionāta pēdējais posms un LAF Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējā sacīkste, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Lai gan pieteikumu termiņš vēl nav noslēdzies, tiek prognozēts, ka dalībnieku skaits var pārsniegt 140.
Mūsā notiks Baltijas autokrosa fināls

Šonedēļ, 8. un 9. septembrī, Mūsas trasē uz starta stāsies visu trīs Baltijas valstu sportisti gan salonautomašīnu klasēs, gan bagiju kategorijās. Vairāk nekā simts autokrosa klašu dalībniekiem piepulcēsies arī gandrīz 40 folkreisa braucēji. Uzdevumi katrai klasei dažādi.

Latvijas čempionāta 1600 un 2000 Super klasē jānoskaidro šo ieskaišu medaļnieki pēc tam, kad priekšpēdējā posmā Smiltenē čempiontitulus nodrošināja, attiecīgi, Reinis Lilienšteins un Jānis Miščenko. Open un B600 klasēs vēl skarbas čempiontitulu dalīšanas cīņas. Open klasē uz titulu pretendē Ints Jeršovs un Raimonds Jerāns, savukārt B600 bagiju klasē cīņā par uzvaru kopvērtējumā dosies Jānis Baumanis un Kaspars Bumbiers. VAZ Klasika klasē jāsadala pozīcijas aiz Latvijas kausu nodrošinājušā Imanta Kolomenska.

Arī junioru klasēs pēdējais posms. Beta bagijos zināmas pirmās divas vietas kopvērtējumā – Daniels Špaks un Everts Henilāns. Jānoskaidro bronzas medaļnieks. Savukārt CK 125 kroskartu cīņās situācija dramatiska – posmu pirms sezonas beigām uz titulu pretendē četri sportisti, atrodoties nieka piecu punktu robežās.

Gan Buggy 1600 klasei, gan smagajiem bagijiem B6000 šis būs Baltijas kausa posms. B1600 dalībnieki aizvadīs pēdējo posmu, kurā par Baltijas kausu spēkosies Latvijas sportisti Dāvis Aupe un Ervins Grencis. Savukārt B6000 „tankiem" priekšpēdējā sacīkste, pirms kuras viena punkta starpība ir Latvijas braucējam Andrim Ramanim un igaunim Markusam Vainumetsam.
Savas cīņas arī folkreisam. Aizvadītajos četros posmos uzvaras tikušas sezonas līderim Rūdolfam Bogenam. Ja Rūdolfs uzvar piekto reizi, viņš uz pēdējo posmu Vecpilī dosies jau Vasaras kausa ieguvēja statusā. Tomēr būs gandrīz 40 konkurenti, kuri centīsies Bogenu „atrunāt" no piektās uzvaras piecos posmos!

Tomēr Mūsas nedēļas nogale nebūs tikai Latvijas izšķirošo uzvaru un punktu dalīšana. Veidojas interesants un principiāls Latvijas sportistu duelis ar Lietuvas dalībniekiem, kuri pieteikušies kuplā skaitā. Aizraujošākās solās būt salonauto klases. 1600 klasē pusotrs desmits dalībnieku, 2000 Super – jau 23 pieteikumi, bet Open – vairākas pilnpiedziņas mašīnas. Turklāt pirmdiena ir pēdējā pieteikšanās diena, savukārt tikai svētdien noslēdzās Lietuvas čempionāts, kas nozīmē, ka pieteikumu skaits vēl papildināsies.

*Kas ir Baltijas B6000 monstri?

*LČ cīņa 2000 Super klasē

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV