Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Biķerniekos noslēdzas Latvijas un Igaunijas dragreisa sezona

EasyGet.lv, 04.09.2012. 14:52

2. septembrī Biķerniekos tikās pašas ātrākās Baltijas un Somijas sporta automašīnas, kas sacentās Latvijas un Igaunijas Dragreisa Čempionātu izšķirošajā finālā „Bridgestone Dragrace Cup 2012", informē Ilze Fridrihsone.
Biķerniekos noslēdzas Latvijas un Igaunijas dragreisa sezona

Galerijas:

Uz starta stājās arī jaudīgākie motocikli, kā arī pirmo reizi šogad Rīgas publikai jaunus kaskadieru trikus rādīja Austrumeiropas Streetbike Freestyle čempions Jānis Rozītis. Sacīkstēs piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 84, no kuriem 27 startēja divās klasēs.

Labos laika apstākļos dragreisa sacensību sportisti cīnījās par uzvaru Latvijas un Igaunijas Dragreisa čempionātu finālsacensībās. Cīņas bija ļoti spraigas, un turpinājās līdz pat tumsai, kad kā pēdējie čempionu kausu sadalīja „Street" klases braucēji. Īpaši jāizceļ mūsu braucējs Ilmārs Zausajevs (Audi Carbon Destroyer), kurš uzvarēja ne tikai PRO D klasē, izcīnīdam uzvaru pār savu šī gada lielāko konkurentu Normundu Lāci (Mitsubishi Evolution), bet arī prestižajā Igaunijas Čempionāta Outlaw klasē, pārspēdams vairākus ļoti spēcīgus igauņu dragsterus.

PRO A klasē uzvaru izcīnīja šīs sezonas līderis Edgars Eriņš (Lotus Exige), pārspējot Artūru Saboņu (Zaz 968M). PRO B klases finālā ar stabilu sniegumu kartējo reizi izcēlās Artjoms Kočlamazašvili (BMW Z3), pārspējot Agri Biezo (BMW 325), kurš šogad startēja pirmo reizi. Savukārt PRO C klases finālbraucieni bija kuriozi – Igauņu braucējs Mati Pold (Audi A4) ar daļēji salūzušu automašīnu uzvarēja gan pusfinālā Edgaru Eriņu, gan arī finālā Agri Biezo, jo abiem mūsu valsts braucējiem bija falšstarts!

BRIDGESTONE stendā pasākuma apmeklētājiem bija iespēja apskatīt un nofotografēties ar PRO drifta braucēja Venta Pečaka 850 zs jaudīgo 3. sērijas BMW. Skatītājus sacensību pārtraukumā priecēja Streetbike Freestyle čempiona Jāņa Rozīša paraugdemonstrējumi, „Fantasy Park" bārmeņu šovs un Glamorous karsējmeitenes, bet sacensību izskaņā notika tradicionālais „Rubbers" riepu kūpināšanas šovs.

„Bridgestone Dragrace Cup 2012" uzvarētāji:

Latvijas Dragreisa Čempionāta ieskaite:

PRO A:
1. Edgars Eriņš
2. Artūrs Saboņs
3. Ervīns Klāsups

PRO B:
1. Artjoms Kočlamazašvili
2. Agris Biezais
3. Artūrs Saboņs

PRO C:
1. Mati Pold
2. Agris Biezais
3. Edgars Eriņš

PRO D:
1. Ilmārs Zausajevs
2. Normunds Lācis
3. Māris Ozoliņš

Igaunijas Dragreisa Čempionāta ieskaite:

ST/MOD
1. AkoLuds
2. Kristo Luhaäär
3. Lauri Soots

PS
1. Liene Vahitova
2. Ulvis Bujāns
3. Ainārs Mediņš

OL
1. Ilmārs Zausajevs
2. VeljoEinberg
3. Normunds Lācis

BR
1. Delvis Siimson
2. Kristo Tihvan
3. Hanno Hantson

E Supersport 600
1. Janek Kirjanen
2. Kaspars Svīkulis

F Supersport 1000
1. Juha Lindqvist

2. Erki Anto
3. Petri Koivuniemi

Latvijas Street Kauss:

Street FWD
1.Rolands Seisums
2. Edgars Dimpers
3.Rolands Ozoliņš

Street RWD
1. Ulvis Bujāns
2. Jevgenijs Šabanovs
3. Ruslans Kosirevs

Street AWD
1. Ieva Šūmane
2. Vladimirs Malers
3. Jevgenijs Bičkovs

Foto: Bridgestone Dragrace Cup 2012. Foto (c) Deniss Podnebess

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV