Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Biķerniekos drifteri „zīmēs saulītes"

EasyGet.lv, 06.09.2012. 12:00

Piektdien, 7. septembrī, plkst. 17:00 Biķernieku trasē mēģinās uzstādīt jaunu Pasaules Ginesa rekordu driftā, kad vienlaicīgi vienā vietā automašīnas „zīmēs saulītes", t.i. griezīsies pa 360 grādiem. Pēdējais rekords ar 76 automobiļiem uzstādīts Nirburgringas trasē Vācijā, tādēļ, lai Latvijā uzstādītu šo rekordu, vismaz 77 spēkratiem jāspēj vismaz desmit sekundes „zīmēt saulītes". Ar šādu elementu praktiski visi PRO drifta piloti uzsākuši savas drifta gaitas.
Biķerniekos drifteri „zīmēs saulītes"

Lai tas izdotos, organizatori aicina visus, kam ir aizmugures piedziņas automobilis, kā arī prasmes un vēlme „zīmēt saulītes", līdz ceturtdienas vakaram sūtīt pieteikumu ar vārdu, uzvārdu un savu auto uz e-pastu: eline@hgk.lv. Tā būs lieliska iespēja ierakstīt ne vien savu vārdu Ginesa rekordu vēsturē, bet arī uzgriezt saules kopā ar Austrumeiropas un Skandināvijas labākajiem PRO drifta meistariem.

Ar šo pasākumu tiks ievadītas 8.septembra sacensības – NEZ PRO drifta čempionāts, kurā piedalīsies vairāk nekā 60 braucēji no septiņām valstīm. Pilns dalībnieku saraksts būs pieejams šeit – http://nezdrift.com/lv/participants/.

Ikviens interesents ar braucējiem un viņu jaudīgajiem un krāšņajiem spēkratiem varēs iepazīties tuvāk parādes brauciena laikā piektdien, kas vedīs no Biķernieku trases līdz Domau laukumam. Sacensību dalībnieki no trases izbrauks plkst.20:00, bet plkst.20:30 automašīnas būs apskatāmas Doma laukumā.

Sestdien sacensību atklāšana noteikta plkst.14:00, bet kvalifikācijas braucienu sākums paredzēts plkst.14:30. Tai sekos dalībnieku sapulce, pēc kuras plkst.17:00 arī sāksies pats galvenais – spraigās tandēmu cīņas. Bet organizatori brīdina, ka sacensību atklāšana var tik pārcelta agrāk sakarā ar lielo dalībnieku skaitu, jo katram dalībniekam ir trīs kvalifikācijas braucieni un pašlaik tas nozīmē 192 braucienus, kas jau vien ir rekorda vērts skaitlis. Tāpēc lūdzam sekot līdzi jaunākajai informācijai www.nezdrift.com.

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv.

Foto: Drifta sacensības. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV