Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aizvadīta LAF Folkreisa Vasaras kausa piektā sacīkste

EasyGet.lv, 10.09.2012. 17:01

LAF Folkreisa Vasaras kausa piektajā sacīkstē Mūsas trasē uzvaru izcīnīja Rūdolfs Bogens, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Posmu pirms sezonas beigām cēsinieks kļuvis neaizsniedzams sekotājiem kopvērtējumā. Bogens milzīgajā konkurencē uzvarējis līdzšinējo sacīkšu absolūti visos braucienos. Pēdējā posmā Vecpilī, kas notiks 6. oktobrī, tiks noskaidroti pārējie medaļnieki.

34 dalībnieku apmeklētajā sacīkstē Bogens (Cēsis, Autosporta Nākotne) guva uzvaras visos kvalifikācijas braucienos un A finālā stājās uz starta pirmais. Šoreiz Rūdolfam padevās īpaši pārliecinoša uzvara, jo jau brauciena vidū viņš varēja pārslēgties uz saudzējošu braukšanas tempu. Otro vietu ilgstoši turēja Sandis Džeriņš (Vecpils, Autosporta Nākotne), taču motora defekts lika kurzemniekam izstāties. Otrajā vietā nonāca Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V), bet trešais – Agris Bahmanis (Rīga, Štīm Rally Team). Finiša līniju gan trešais šķērsoja Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), tomēr tiesneši anulēja šo rezultātu par Edgara Bulles sagriešanu brauciena sākumā.

Desmit junioru cīņā uzvaru Junioru kausā guva Gabrāns, aiz sevis atstājot Rihardu Daini (Cēsis, Autosporta Nākotne) un Džeriņu. Komandu ieskaitē vēl viena uzvara un nodrošināts panākums visā sezonā Autosporta Nākotnes braucējiem (Bogens, Dainis, Džeriņš).

Sacīkstē piedzīvotas arī smagas avārijas. Otrajā kvalifikācijā Mūsas trases otrā tramplīna viltības piedzīvoja Juris Zalmanis, kura mašīna pēc atsitiena pret betona apmali ilgi lidoja vertikāli gaisā, līdz piezemējās un apmeta kūleni. Savukārt divu debitantu Jāņa Orbidāna un Klāva Benefelda cīņa noslēdzās ar abu sportistu ietriekšanos betona apmalē. Abu sportistu pirmā sacīkste autosportā, diemžēl, nesusi nopietnus tehnikas bojājumus, tomēr galvenais, ka abi juniori paši necieta.

Pēc sacīkstes tika saņemti četri pirkšanas pieteikumi par Bogena automašīnu. Noprotams, ka šovasar neuzvarētais auto nonāks sportista Edgara Bulles rīcībā. Atgādinām, ka folkreisa noteikumi paredz, ka jebkuru sacīkstē startējošo automašīnu jebkurš klātesošais var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro.

LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējumā Bogenam 100 punktu un posmu pirms sezonas beigām nodrošināta uzvara kopvērtējumā. Pēdējā sacīkstē Vecpilī tiks sadalītas abas pārējās medaļas. Šobrīd otrais ar 63 punktiem ir Gabrāns, seko Džeriņš (54), Dainis (52), Starks (49) un Edgars Paculs (Skrunda, Made in Racing, 49). Šie būs galvenie godalgu dalītāji pēdējā posmā.

Junioru ieskaitē līderis Gabrāns (88), Džeriņš otrais (82), Dainis trešais (77).

Pēdējā posmā jānoskaidro arī sportists, kurš 2013. gadā iegūs tiesības startēt ar pirmo starta numuru uz mašīnas sāniem. Šo iespēju iegūst tas dalībnieks, kurš attiecīgajā gadā (gan ziema, gan vasara) uzvar īpašā folkreisa rangā, kas apvieno visas notikušās folkreisa sacīkstes. Šobrīd uz pirmo numuru pretendē Starks, Dainis, Bogens un citi sportisti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV