Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ autosportā - šoseja, rallijsprints, krosisti un reidisti ārzemēs

EasyGet.lv, 14.09.2012. 10:25

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autosporta notikumi – autošoseja gan Rīgā, gan Pērnavā, Latvijas rallijsprinta čempionāta posms Igaunijā un Latvijas autokrosa un kroskartu braucēju cīņas, attiecīgi, Francijā un Zviedrijā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Francijā cīnīsies ar rallijreida braucēji 24 stundu sacensībās.

Latvijas autosporta čempiontituli var tikt sadalīti Igaunijā – nacionālo seriālu sacīkstes kaimiņzemē gan autošosejas, gan rallijsprinta pārstāvjiem. Šosejnieki Pērnavā aizvadīs sezonas pēdējo posmu Nacionālajai klasei un Kumho Challenge ieskaitē. Pašlaik klašu līderi ir Igors Zubkovs (Nacionālā klase) un lietuvietis Mants Neverdausks (Kumho Challenge).

Latvijas rallijsprinta čempionāta septītais posms notiks Igaunijā, kur nedēļas nogalē jāaizvada rallijsprints „Mulgi ralli 2012". Sacīkste būs svarīga tiem, kuri cīnās par augstām vietām Latvijas čempionātā, jo šis posms ir ar lielo punktu koeficientu, līdz ar to katrs ieguvums var nest labākus rezultātus kopvērtējumā. Uz Igauniju dodas 20 mūsu valsts rallijsprinta ieskaites ekipāžas, kā arī pāris lielā rallija vienības, Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžu ieskaitot. Rallijsprintam šis būs priekšpēdējais čempionāta posms. Lai arī klasēs kopvērtējuma situācija ir sarežģīta, pastāv iespēja, ka nedēļas nogalē būs zināmi pirmie šā gada Latvijas rallijsprinta čempioni.

Autošosejas sacensības notiks arī Rīgā – lielisks vēsturisko automobiļu festivāls nedēļas nogalē Biķernieku trasē. „Dzintara Aplis" sacīkstē piedalīsies vēsturiskās GAZ 24 Volga automašīnas, vēsturiskās VAZ klases un formulas.

Nedēļas nogalē Latvijas sportisti startēs arī Francijā – Sentiņi de Vēras trasē notiks Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms. Uz starta stāsies Super Buggy klases braucēji Jānis Boks un Juris Kuļikovskis, kā arī Buggy 1600 klasē – Andris Kuļikovskis. Bokam iepriekšējos posmos padevušies labi rezultāti – Ungārijā septītais, Čehijā sestais, kas kopā ar citu posmu punktiem Jāni pacēluši uz desmito vietu EČ kopvērtējumā.

Latvijas kroskartu braucēji dodas uz Skandināvijas čempionātu Zviedrijā – Ingus Beļakovs un Marko Priednieks cīnīsies ar ziemeļvalstu spēcīgākajiem kroskartu braucējiem CK 125 klasē.

Latvijas sportisti jau astoto reizi piedalīsies 24 stundu sacnsībās, kas 15. un 16. septembrī notiks Francijā. Šogad Latviju pārstāvēs sportisti Igors Skoks, Rūdolfs Skoks un Arvis Piķis (komanda "Skoks & Piķis). Augstāko vietu – ceturto -- šo astoņu gadu laikā ir sasniegusi ekipāža Igors Skoks/Māris Saukāns.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV