Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Rallijsprinta Igaunijas posms saasina Latvijas čempionāta situāciju

EasyGet.lv, 17.09.2012. 11:59

Igaunijā, „Mulgi Ralli 2012" aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta priekšpēdējais – septītais – posms. Lai arī līdz sezonas beigām atlikusi tikai viena sacīkste, klasēs vēl nav zināms neviens Latvijas ralijsprinta čempions! Izšķirošā cīņa notiks septembra beigās rallijā un rallijsprintā „Latvija 2012".

Latvijas rallijsprinta braucēji kaimiņzemē aizvadīja trīs ātrumposmus, no kuriem otrais izrādījās īsts pārbaudījums – 24 kilometru braucienā bija iekļauti visi sarežģītākie rallija elementi. Turklāt laika apstākļi jau tā sarežģīto posmu padarīja arī slidenu un dubļainu.

Igaunijas posmā 1600 klasē trešo uzvaru četrās sacīkstēs guva Kaspara Kaņepa-Kalniņa/Artūra Šimina ekipāža. Lai gan vienība nestartēja čempionāta pirmajos trijos posmos, tā jau nodrošinājusi čempionāta medaļu, pēdējā posmā vēl jānoskaidro – bronza vai sudrabs. Atliek minēt seriāla scenāriju, ja Kaņeps-Kalniņš/Šimins startētu visos posmos. Otrie Igaunijā un otrie arī kopvērtējumā Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks. Savukārt izredzes uz čempiona titulu mazinājušās līderim Raivim Ozoliņam, kurš Strautiņu pielaidis četru punktu attālumā.

Ļoti svarīgu uzvaru 4WD klasē guva Jāņa Patmalnieka/Rolanda Ziemeļa ekipāža. Lai gan tuvākie sekotāji kopvērtējumā – Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs un Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš – guva nākamās godalgotās vietas, Patmalnieka uzvara ir čempiontitula priekšvēstnesis. Pēdējā posmā ekipāžai pietiks tikai ar finišēšanu, jeb vienu izcīnītu punktu, lai kļūtu par Latvijas rallijsprinta čempioniem. Enkurs/Jankovičs ir nodrošinājuši vismaz otro vietu, bet Kalniņš/Siliņš jau ir bronzas medaļnieki.

2WD Open klasē Ralfa Sirmača/Māra Kulša ekipāža pietuvojusies čempiona titulam – Igaunijas uzvara pēdējā posmā ļaus cīnīties tikai par diviem punktiem, jo ar to pietiks pat tad, ja sacīkstē uzvaru gūs tuvākie sekotāji Kaspars Brencis/Armands Ziemelis. Tomēr, visticamāk, nopietnākās cīņas notiks par kopvērtējuma pārējām medaļu pozīcijām. Otrā vieta Igaunijā ļāvusi ielēkt trijniekā Ata Bruņinieka ekipāžai, trešā vieta Igaunijā Brenci/Ziemeli pacēlusi uz otro vietu, bet Ģirtam Torganam un viņa ekipāžai piedzīvotā izstāšanās „Mulgi Ralli" izrādījusies katastrofāla – no otrās vietas un vismaz teorētiskām cerībām uz čempiontitulu vienība noslīdējusi uz ceturto pozīciju kopvērtējumā. Tātad Torganam pēdējā posmā nebūs, ko zaudēt!

4WD Open klasē dramatisks pavērsiens – tā vietā, lai gūtu kaut nelielu punktu skaitu Latvijas čempiontitula priekšlaicīgai nodrošināšanai, brāļu Edija un Kārļa Bergmaņu ekipāža bija spiesta izstāties. Rezultātā pārliecinošā līderpozīcija pārvērtusies 1,5 punktu deficītā līdz jaunajiem līderiem, brāļiem Mārtiņa un Andra Skakauskiem. Turklāt tikai 5,5 punktu attālumā no kopvērtējuma līderpozīcijas atrodas Ginta Bremzes/Toma Freiberga ekipāža! Matemātiski šīs vienības ir nodrošinājušas medaļas, jo citas ekipāžas trijniekā vairs nevar iekļūt. Taču godalgu sadalījums pēc īpašā pēdējā posma intriga.

Latvijas rallijsprinta čempionāts piedzīvo unikālu sezonu – visi šā gada Latvijas čempioni jānoskaidro pēdējā posmā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV