Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Smiltenē notiks SEB MTB maratonu pēdējais posms

EasyGet.lv, 19.09.2012. 11:10

Svētdien, 23. septembrī, Smiltenē notiks populārā kalnu divriteņu seriāla - SEB MTB maratonu pēdējais posms, kurā izšķirsies rezultāti gan individuālajā, gan komandu vērtējumā, informē Maija Trikule.
Smiltenē notiks SEB MTB maratonu pēdējais posms

Pēc iepriekšējiem SEB MTB maratonu posmiem Rexona sporta distancē kopvērtējuma līderis ir Rietumu – Delfin braucējs Dmitrijs Sorokins (3994 punkti). Otrais ir Caspar Austa (TREK – Philips), kurš ieguvis 3949 punktus. Trijnieku noslēdz Ivars Prokofjevs (Rietumu – Delfin) ar izcīnītiem 3947 punktiem. Šobrīd ceturtais ir Normunds Zviedris (ZZK) ar 3915 punktiem. Labāko piecinieku noslēdz Indulis Bekmanis no Rietumu – Delfin ar 3909 punktiem.

Sieviešu konkurencē nepārspēta ir Rietumu – Delfin riteņbraucēja Lelde Ardava (3466 punkti). Otrā – Dana Rožlapa (Fisherteam.lv/ Sport2000) ar 3334 punktiem, trešā – Madara Fūrmane no DPA cycling team ar 3060 punktiem.

Rexona sporta distance Smiltenes posmā būs 61 kilometru gara. Sadarbībā ar smilteniešiem ierīkota jauna trase, kura, salīdzinot ar pagājušā gada distanci, būs tehniskāka, interesantāka. Distances iekārtotājs Jānis Buravkovs komentē izveidoto trasi: „Centāmies izmantot dabas dotās iespējas, lai izveidotu MTB cienīgu distanci. Trases sākumā apmēram 2 kilometru garumā ir asfalts, kam seko grantēta ceļa posms. Tālāk trase cauri pļavai ved uz Smiltenes mežiem. Pļava būs diezgan grūta, paredzams, ka tur riteņbraucēji tiks izretināti. Mežā ir mazi nobraucieni un kāpumi. Lai tiktu augšā nākamajā kalnā, jāizmanto inerce. Neizpaliks arī saknes un dubļi. Būs arī ceļi, kas tiks izbraukti pirmo reizi. Trase noslēgsies ar asfaltētu posmu."

Virši A tautas distances dalībnieki veiks 37,5 kilometrus, bet Mammadaba veselības distancē (bez laika kontroles un sacensību elementa) 26,5 kilometrus. Kārums bērnu sacensību trase būs ierīkota starta/finiša rajonā. Trases garums atkarīgs no bērna vecuma grupas – sākot no 400 – 1000 metriem. Pieteikšanās sacensībām un informācija par sacensību programmu mājaslapā www.velo.lv.

Rexona sporta distancē notiek arī cīņa par Thule kalnu karaļa titulu, savukārt jaunākie Rexona sporta distances braucēji (līdz 23 g.v.) sacenšas par Garmin jaunākā labākā braucēja titulu.

Sacensību trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un Maxim sporta dzērieni. Būs arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur spēcinošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss un Fazer maiznīca. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

Katrā posmā ar sponsoru balvām tiek apbalvoti 1. – 3. vietu ieguvēji 13 vecuma grupās.

SEB MTB maratoni notiek jau vienpadsmito gadu un ir kļuvuši par neatņemamu Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Šosezon katrs SEB MTB maratona posms arvien no jauna apliecina augošo kalnu divriteņu mīļotāju skaitu, pulcējot vidēji 2300 dalībniekus un pārspējot pērnā gada dalībnieku skaita rādītājus.

Foto: SEB MTB maratons. Foto (c) Z.Zalmanis 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV