Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LOK glabāšanā saņem Londonas Olimpiskajās spēlēs nesto Latvijas karogu

EasyGet.lv, 21.09.2012. 14:51

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) 21. septembrī LOK Ģenerālās asamblejas sesijas laikā no Lielbritānijas pilsoņa Džozefa Makviljama glabāšanā saņēma iepriekš izsolīto Latvijas karogu, kuru Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Karogu izsolē iegādājušais Makviljams, teica, ka nevēlējās pieļaut karoga nonākšanu kolekcionāru vai spekulantu rokās, turklāt redzēja, ka izsolē piedalās arī LOK, taču, cenai pārsniedzot 1000 mārciņu,Olimpiskā komiteja no izsoles izstājās.

"Lūdzu uztvert šo žestu kā mīlestības un cieņas apliecinājumu Latvijai," latviski sacīja Makviljams.

Izsolē nopirkto karogu LOK Ģenerālās asamblejas sesijas norises telpā ienesa Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un pateicās Makviljamam par īsta vīra cienīgu rīcību,nododot delegācijas karogu LOK.

Jau ziņots, ka šā gada augustā interneta izsolē par 1550 sterliņu mārciņām tika pārdots Latvijas karogs, ko Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Londonas Olimpiskās spēles ilga no 27. jūlija līdz 12. augustam. Latvija tika pie divām medaļām - Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu pludmales volejbolā, bet zelta godalgu otrajā Olimpiādē pēc kārtas ieguva BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV