Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas volejbola izlase pirmo reizi vēsturē piedalīsies Eiropas Līgas turnīrā

Gatis Kreceris, 18.05.2007. 15:25 | komentāri (3)

Latvijas volejbola izlase pirmo reizi vēsturē piedalīsies Eiropas Līgas turnīrā, kurš sāksies jau pavisam drīz. Pirmās 2 spēlēs Eiropas Līgas turnīra ietvaros Latvijas valstsvienība aizvadīs Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā 26.maijā un 27.maijā pret Slovākijas izlasi.
Latvijas volejbola izlase pirmo reizi vēsturē piedalīsies Eiropas Līgas turnīrā

Galerijas:

Latvijas izlase gatavošanos Eiropas Līgas turnīram uzsāka jau 7.maijā, treniņnometnē Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Tur arī tiks aizvadītas pirmās divas pārbaudes spēles 21.maijā un 22.maijā pret Krievijas superlīgas klubu "Dinamo-Jantar".

Savas pirmās 2 spēles Eiropas Līgas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs 26.maijā un 27.maijā Valmierā, kur mūsu valstsvienība tiksies ar Slovākijas izlasi. Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs "Arēna Rīga". 9. un 10.jūnijā, mūsu valstsvienība uzņems Rumānijas komandu, bet 30.jūnijā un 1.jūlijā Latvijas volejbolisti tiksies ar Turciju.

„Priecē, ka ir nodrošināti ļoti labi apstākļi, lai pilnvērtīgi varētu sagatavoties turnīram. Treniņos slodzes ir pietiekoši lielas, puiši strādā ar 100% atdevi un pie tāda darba rezultāti neizpaliks. Šobrīd komandā trenējās 13 puiši, taču pirmajām spēlēm būs pieteikti 12 spēlētāji. Pagaidām ar komandu netrenējās Vensbergs, Pēda un Hatuļevs, kuri ārstē savainojumus. Puišiem ir pareiza attieksme pret darbu un mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē,” tā par gatavošanos turnīram izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

„Pirmo reizi vēsturē Latvijas izlase ir uzņemta Eiropas Līgā. Tādai mazai valstij, kā Latvija tas ir liels sasniegums un mums būs jauns izaicinājums. Latvijas izlase mūs priecēs ar skaistu spēli un mēs ceram uz skatītāju atbalstu gan tribīnēs, gan pie TV ekrāniem”. Tā izteicās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis.

Latvijas Volejbola federācijas viceprezidents Māris Pekālis atklāja: „Eiropas Līgā piedalīsies visas spēcīgākās Eiropas komandas izņemot tās, kuras spēlē Pasaules Līgā. Mums ir perspektīva, jauna un strādāt griboša komanda, bet mēs arī apzināmies, ka nebūs viegli”.

Viens no potenciālajiem izlases līderiem Ansis Medenis atzīmēja: „Čaļi nopietni trenējās un komandā ir izveidojies ļoti labs mikroklimats gan starp spēlētājiem, gan treneriem. Esam jauna komanda vidējais vecums ir ap 22 gadiem. Mums ir ticība sev un vēlēšanās uzvarēt, tā kā cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē”.

Pavisam Eiropas Līgā piedalīsies 12 Eiropas valstu izlases, kuras ir sadalītas 3 apakšgrupās, pa četrām komandām grupā. „Final Four” turnīram, kurš norisināsies Portugālē kvalificēsies katras grupas pirmās vietas ieguvēj komanda.

Grupu sadalījums:
A)Apakšgrupa: Beļģija, Nīderlande, Spānija un Vācija.
B)Apakšgrupa: Čehija, Portugāle, Grieķija un Slovēnija.
C)Apakšgrupa: Rumānija, Turcija, un Latvija.

P.S. Portālā www.easyget.lv būs iespējams sekot līdzi visām Latvijas izlases mājas spēlēm!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV