Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas rallijkrosa braucējiem Nitišam un Ločmelim uzvaras Centrāleiropas čempionātā

EasyGet.lv, 22.10.2012. 16:09

Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Māris Ločmelis guvuši uzvaras Centrāleiropas Zonas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā Čehijā, Sosnovas trasē. Nitišs pārliecinoši uzvarēja Super 1600 klasē, savukārt Ločmelis guva sensacionālu uzvaru SuperNationals ieskaitē, izšķirošajā braucienā uzvarot no pēdējās starta vietas.
Latvijas rallijkrosa braucējiem Nitišam un Ločmelim uzvaras Centrāleiropas čempionātā

Lai gan mūsu sportisti netiek vērtēti CEZ (Centrāleiropas Zona) kopvērtējumā, jo Latvija ir Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) sastāvā, tas netraucēja Nitišam, Ločmelim un Mārtiņam Porietim aizvadīt spēku salīdzināšanas sacīksti Čehijā.

Super 1600 klasē Reinis Nitišs aizvadīja pirmo sacīksti ar jauniegādāto Renault Clio Mk2 automašīnu, ar kuru paredzēts nākamgad startēt Eiropas rallijkrosa čempionātā. Nitiša sniegums, iepazīstot jauno tehniku, uzlabojās acīmredzami – sestā vieta laika kontrolē, trešā, otrā un pirmā vieta kvalifikācijas braucienos un uzvara arī izšķirošajā A finālā.

SuperNationals klasē Ločmelis un Porietis kvalifikāciju noslēdza, attiecīgi, sestajā un astotajā vietā no 16 dalībniekiem. Tas nozīmēja, ka abiem jāstartē B finālā, kura uzvarētājs iekļūst A fināla braucienā. Porieša starts nebija veiksmīgs, jo cīņu apturēja ātrumkārbas defekts un kopumā šajā sacīkstē Mārtiņš guva 11. vietu. Ločmelim klājās ievērojami labāk – uzvarējis B finālā Māris stājās uz A fināla starta.

Lai gan A finālā gatavi cīņām bija vairāki pat uz Eiropas fona spēcīgi sportisti, gandrīz neuzvaramo un leģendāro čehu Romanu Častoralu ieskaitot, Ločmelim izdevās lielisks brauciens. No sešiem startējušajiem dalībniekiem Ločmelis pēc starta bija ceturtais un, pirmais veicis Džokera apli, fināla finišam tuvojās sāns pie sāna ar Častoralu. Pēdējā pagriezienā izmantojot līkuma iekšmalas priekšrocības Māris guva izšķirošo pārsvaru un uzvarēja.

Latvijas sportistiem rallijkrosa sezona ar šo sacīksti ir noslēgusies. Daudz sola nākamais gads, kad, iespējams, Nitišam Eiropas rallijkrosa čempionātā pievienosies arī citi Latvijas sportisti.

Foto: Māris Ločmelis. Foto (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV