Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase startē UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Beļģijā

EasyGet.lv, 23.10.2012. 17:00

Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase (1996.gadā dzimušo spelētāju veidotā komanda) šonedēļ startē UEFA Eiropas futbola čempionāta priekšsacīkšu kvalifikācijas 3. apakšgrupas turnīrā, kas no 23. līdz 28. oktobrim risinās Beļģijā.
Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase startē UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Beļģijā

Valstsvienības galvenā trenera Igora Stepanova vadītās komandas pretinieki cīņā par iekļūšanu sacensību pamatturnīrā ir Nīderlandes, Beļģijas un Lietuvas vienaudži. Sacensību pamatturnīrā iekļūs no kopumā 13 apakšgrupām pa divām labākajām komandām, kā arī viena trešās vietas ieguvēja, kurai būs labākie rādītāji pret savas grupas pirmajām divām komandām starp visām apakšgrupām.

Latvijas U-17 jauniešu futbola izlases sastāvā dalībai šajā turnīrā izsaukti 18 futbolisti – divi vārtsargi, seši aizsargi, seši pussargi un četri uzbrucēji. Zīmīgi, ka visi futbolisti ikdienā pārstāv OKartes Latvijas jaunatnes futbola čempionāta klubus un spēlētājiem šīs būs pirmās Eiropas meistarsacīkstes viņu karjerā. Latvijas izlase sacensību norises vietā Beļģijas galvaspilsētā Briselē ieradās pirmdien, 22.oktobrī, tās pašas dienas vakarā aizvadot pirmsspēles treniņu. Atpakaļ Latvijā komanda atgriezīsies pirmdien, 29.oktobrī.

„Sezonas atbildīgākās spēles ir klāt. Ar lielu nepacietību gaidām pirmo maču UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Cīņās ar tādām futbola lielvalstīm kā Nīderlande un Beļģija būs lieliska iespēja pārbaudīt pašreizējo mūsu komandas spēku un iemaņas. Visa gada garumā esam cītīgi strādājuši, tostarp, arī treniņos OKartes Futbola akadēmijā un gaidāmajā turnīrā ir jāparāda mūsu komandas potenciāls laukumā," izsakās vieni no OKartes Futbola akadēmijas dalībniekiem, „Šitika Futbola skolas" audzēkņi Klāvs Bāliņš un Vladimirs Žmiļevskis.

„Viegli nebūs arī trešajā spēlē pret Lietuvu, jo tas būs principiālu kaimiņvalstu duelis. Šogad Baltijas Kausa izcīņā Lietuvas izlase uzvarēja mūs ar rezultātu 1:0, tapēc viens no mūsu mērķiem Beļģijā būs izcīnīt revanšu. Darīsim visu iespējamo, lai tieši spēlē ar lietuviešiem izšķirtos ceļazīmes liktenis uz Eiropas čempionāta pamattrunīru," piebilst cits OKartes Futbola akadēmijas dalībnieks un FK „Ventspils" pārstāvis Deniss Bezuščonoks, kuram šī gada laikā arī bija iespēja piedalīties vairākos Latvijas nacionālās futbola izlases treniņā Aleksandra Starkova vadībā.

Foto: Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV