Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aizvadīts lielākais ziemas sporta veidu un mūzikas festivāls Lielbritānijā

Alise Balode, 30.10.2012. 14:53 | komentāri (2)

Kamēr Baltijas valstīs cilvēki priecājas par pirmo sniegu, nedēļas nogalē Londonā norisinājās Eiropā viens no lielākajiem ziemas sporta sacensību un mūzikas festivāliem – Freeze festivāls. Piektajā norises gadā tas pārsniedzis iepriekšējos rekodus un uzņēmis daudzus pasaulē labākos braucējus, tājā skaitā uzlecošās zvaigznes no Īslandes – Helgasonu brāļus un leģendāro Jeremy Jones.
Aizvadīts lielākais ziemas sporta veidu un mūzikas festivāls Lielbritānijā

Galerijas:

Freeze festivāla (pilnā nosaukumā Relentless Energy Drink Freeze in Association with Metro*) pasākuma apmeklētājiem bija iespēja redzēt pasaules labākos snovbordistus un freestyle slēpotājus, secenšoties uz 32m augta un 100m gara sniega tramplīna, kā arī izbaudīt pasaules slavenus mūziķus uz piecām dažādām skatuvēm vienā no interesantākajām vietām Londonā – Batersijas bijušajā spēkstacijā (Battersea Power Station), kas atrodas Temzas upes malā.

Svinot piecu gadu jubileju, festivāla apmeklētaju skaits bija pieaudzis līdz 35,000, kas ir par 10,000 vairāk nekā pagājušo gadu. Tāpēc nav brīnums, ka šis pasākums kļūst arvien populārāks arī citās Eiropas valstīs. Arī Ride in Baltics** komanda no Latvijas ziņkārīgi devās iepazīties ar šo festivālu, lai iespējams jau tuvākajā nākotnē tur redzētu arī Baltijas braucējus.

Festivāla dienas aizritēja ļoti intensīvi, jo katru dienu norisinājās trīs dažādas sacensības snovbordā un freestyle slēpošanā – britu nacionālās sacensības, labākā trika sacensības un Freeze starptautiskās Big Air sacensības, kuras bija īpaši aizraujošas, redzot pasaules augstākā līmeņa snovbordistus un freestyle slepotājus veicot dažādus galvu reibinošus trikus. Freeze starptautisko Big Air sacensību uzvarētāji balvā ieguva ievērojamas naudas balvas – pirmajai vietai £5000, otrajai – £2000 un trešajai – £1000.

Sacensību starplaikos apmeklētājiem bija iespēja izbaudīt dažādas izklaides īpaši pasākumam izveidotās teltīs. Bāri, ēstuves, mūzika, ballītes un dejas – viss nepieciešamais labai festivāla atpūtai Apmeklētājiem vēl bija pieejama 'veikalu pilsētiņa', kurā varēja iegādāties snovborda un slēpošanas preces un apģērbus, un arī 'kino namiņš', kurš rādīja ekskluzīvas snovborda un slēpošanas filmu pirmizrādes.

Festivāla vakaros pēc sacensībām uz lielās skatuves uzstājās pasaulē populāri mūziķi – Public Enemy, Grandmaster Flash, DJ Shadow un DJ duets Mark Ronson v Zane Lowe.

Lai gan Londonā nav ne kalnu, ne pat sniega, šis festivāls spēja radīt sajūtu kā kalnu kūrortā, atrodoties lieliskā ballītē.

* Metro ir Lielbritānijas lielākā un populārākā bezmaksas avīze.

** Ride in Baltics ir projekts, kas veido vienīgo komunikācijas platformu par snovbordu un freestyle slēpošanu visā Baltijā www.rideinbaltics.eu. Līdztekus mājas lapai, Ride in Baltics organizē un vada Baltijas valstu snovborda un freestyle slēpošanas tūri, kas apvieno lielākās un profesionālākās sacensības Baltijas valstīs. Pēc veiksmīgi aizvadītās pirmās sezonas, šogad Ride in Baltics 2013 tūrē paredzētas vairāk sacensību (kopā astoņi posmi), vairāk balvu, tajā skaitā naudas balvas. Ride in Baltics 2013 tūres atklāšana jau 24.novembrī Snowarena.lt iekštelpu trasē Lietuvā.

Foto: Freeze festivāls. Foto (c) Aivars Zariņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV