Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Bobslejs un skeletons jaunajā sezonā LTV7 tiešraidēs

EasyGet.lv, 06.11.2012. 12:38

8. novembrī Leikplesidā (ASV) sāksies bobsleja un skeletona pasaules kausa jaunā sezona, kurai Latvijas līdzjutēji varēs sekot līdzi LTV7. Visas sacensības vīriešu bobslejā un skeletonā, tāpat arī katra posma kopsavilkums būs skatāms tiešraidē LTV7 un LTV.LV.

LTV7 sāks bobsleja un skeletona sezonu ar "Sporta studiju" īsi pirms pirmajiem startiem, 8.novembrī, pulksten 19:45. Tajā plašāk par mūsu sportistiem, paveikto pirms jaunās sezonas, pašu sportistu, treneru un ekspertu viedokļi. LTV7 tiešraidēs savu spriedumu izteiks arī bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, bijušais pasaules klases bobslejists Zintis Ekmanis, tāpat Latvijas skeletona tēvs Dainis Dukurs. Pirmā sacensību tiešraide – 8.novembrī pulksten 20:00, kad Leikplesidas trasē dosies skeletonisti. Piektdien paši labākie skeletonisti veiks vēl vienu braucienu, bet vēlāk trasē jau dosies bobsleja divnieku ekipāžas, savukārt sestdien – sacensības četriniekos.

Pirmie oficiālie treniņbraucieni un testu mači Lillehammeres trasē Norvēģijā šoruden pierādīja, ka Latvijas bobslejisti labi sagatavojušies sezonai. Pirmajos trijos pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā Latvijas bobslejisti startēs ar vienu pilotu Oskaru Melbārdi. Tas nozīmē, ka būs pa vienai ekipāžai gan divniekos, gan četriniekos. Edgars Maskalāns beidzis aktīvā sportista gaitas, bet diviem mūsu jaunajiem pilotiem Uģim Žalimam un Oskaram Ķibermanim vēl nav tik lielas pieredzes, lai brauktu Ziemeļamerikas trasēs. Jaunie piloti ar savām ekipāžām sezonas sākumā startēs Eiropas kausa izcīņas posmos, kas, sākot no 12. novembra, notiks Īglsā (Austrija), Kēnigzē un Vinterbergā (Vācija).

Šī sezona ir pēdējā pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, tāpēc tā solās būt ļoti aizraujoša. Turklāt sezonā kopā būs neparasti daudz posmu – deviņi. Pirmo reizi oficiālās sacensībās sportisti startēs arī jaunajā olimpiskajā Soču trasē Krievijā. Neparasti agri ar trīs posmiem Ziemeļamerikā, ASV un Kanādā sākusies, pasaules kausa izcīņa pēcāk atgriezīsies Eiropā, kur kopumā notiks vēl seši posmi, bet pasaules čempionāts paredzēts nākamā gada janvāra beigās vienīgajā dabīgā ledus trasē pasaulē Sanktmoricā, Šveicē.

Skeletonā šoreiz Latvijai būs vēl lielāka pārstāvniecība pasaules kausa posmos nekā pērn. Vīriešu konkurencē startēs brāļi Martins un Tomass Dukuri, bet sieviešu konkurencē – Lelde Priedulēna.

Latvijas skeletonisti brāļi Dukuri pašlaik būtībā nosaka toni pasaulē. Par nopietnākajiem konkurentiem šosezon noteikti jāuzskata vācieši un krievi. Liels progress arī Leldei Priedulēnai – viņai jākrāj pieredze un jāsāk cīnīties par ceļazīmi uz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, kur mērķim jau vajadzētu būt iekļūšanai labāko desmitniekā. Vēl daži pavisam jaunie Latvijas skeletonisti krās pieredzi Eiropas mēroga sacensībās.

Sekosim līdzi mūsējo gaitām pasaules kausa izcīņā tiešraidēs LTV7 un LTV.LV!

Sacensības LTV7 programmā:

Ceturtdien, 8. novembrī
19:45 – Sporta studija.
20:00 – Pasaules kausa izcīņa skeletonā. 1. brauciens.
20:50 – Sporta studija.
21:30 – Pasaules kausa izcīņa skeletonā. 2. brauciens .
22:25 – Sporta studija.

Piektdien, 9. novembrī
17:00 – Pasaules kausa izcīņa skeletonā. 3. brauciens.
21:50 – Pasaules kausa izcīņa bobslejā. 2. brauciens divniekiem.

Sestdien, 10. novembrī
16:00 – Pasaules kausa izcīņa bobslejā. 1. brauciens četriniekiem.
19:50 – Pasaules kausa izcīņa bobslejā. 2. brauciens četriniekiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV