Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Eiropas kauss fitnesā "European Cup Open 2007”

Jānis Dzērve, 03.04.2007. 16:00 | komentāri (5)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīpsalas hallē notika Eiropas kauss fitnesā. Absolūto “Gran Prix Europe 2007” čempiona titulu sieviešu kategorijā izcīnīja latviete Marija Deksne, savukārt no vīriešiem labākais bija lietuvietis Andrius Pauļukevičus.
Eiropas kauss fitnesā "European Cup Open 2007”

Galerijas:

Vienlaicīgi ar Eiropas kausa posmu fitnesā tika noskaidroti arī Latvijas fitnesa čempioni un par tiem šoreiz kļuva jau pieminētā Eiropas laureāte Marija Deksne un Eduards Ševčenko.

"European Cup Open 2007” atklāja Edmundas Daubars – Pasaules Fitnesa federācijas starptautiskais prezidents. Savā uzrunā viņš norādīja, ka tieši ar šo Eiropas kausa posmu, kurš 31. martā notika Rīgā, sākās fitnesa pasaules ievērojamāko 2007. gada sacensību sezona.

Tāpat E. Daubars ļoti vēlējās uzsvērt, ka vienīgās un īstās ar šo sporta veidu saistītās federācijas nosaukums ir World Fitness Federation (WFF) un uz doto brīdi šī pasaules organizācija zem sevis apvieno 84 dalībvalstis.

Pēc svinīgās uzrunas, skatītāji tika iepazīstināti ar titulēto žūrijas komisiju, kuras pārstāvji bija mērojuši ceļus gan no Igaunijas un Lietuvas, gan arī no Krievijas un Somijas.

Sacensību ievads radīja iespaidu, ka klātesošajiem tiks piedāvātas tiešām augsta līmeņa sacensības, taču sākot jau ar pirmā sportista parādīšanos uz skatuves, simpātijas pret šo pasākumu sāka zust.

Pirmkārt jāpiemin, ka fitnesa sacensību priekšnesumi tiek iedalīti vairākās grupās. Arī šeit tika izdalītas kategorijas: fitnesa aerobika, sieviešu fitness, vīriešu fitness un modeļu jeb modes fitness, taču, kur šeit bija atšķirība, to gan grūti bija pamanīt. Piemēram, priekšnesumi fitnesa aerobikā gandrīz ne ar ko neatšķīrās no sieviešu fitnesa, nemaz nerunājot par izpildījuma kvalitāti. Sieviešu tērpi, izvēlētā mūzika, kā arī pati uznākšana un noiešana no skatuves, visiem kā vienam bija pilnīgi nebaudāmā kvalitātē.

Grūti spriest, kas pie tā visa ir vainojams, taču par Eiropas kausa līmeni, šeit runāt nevarēja. Starp sacensību dalībniekiem bija dažas atpazīstamas un Eiropā visai titulētas sejas, tāpēc nevarētu teikt, ka tā būtu bijusi konkurences trūkuma vaina, bet kā jau minēju, dalībnieku horeogrāfiskie priekšnesumi, organizatoru ķibeles ar fona mūziku un arī fitnesā tik ļoti svarīgais apgaismojums, bija zem visas kritikas.

Vienīgais “baltais zvirbulis” šajā visā pasākumā, bija prieks par pašmāju Marijas Deksnes uzvaru absolūtajā vērtējumā un bijušā vingrotāja Viktora Sarko priekšnesums fitnesa airobikā un vīriešu klasiskajā fitnesā, jo lūk tie bija priekšnesumi, par kuriem nav jākauninās nedz sportistiem, nedz skatītājiem, nedz arī sacensību skaļajam nosaukumam.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV