Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Eiropas gada skeitbordists – ventspilnieks Madars Apse

EasyGet.lv, 23.01.2013. 09:27

17. janvārī Berlīnē otro gadu norisinājās Eiropas skeitborda gada balvas ceremonija "Bright European Skateboard Awards 2013", lai izteiktu atzinību labākajiem skeitbordistiem, skeitborda fotogrāfiem, operatoriem, medijiem, zīmoliem un veikaliem.
Eiropas gada skeitbordists – ventspilnieks Madars Apse

Ventspilnieks Madars Apse ar saviem starptautiskajiem sasniegumiem ir pazīstams jau no 2005. gada, kad Simple Session sacensībās izcīnīja otro vietu starp pasaulslaveniem skeiteriem. Kopš tā laika Madars savu dzīvi ir nopietni saistījis ar skeitbordu, kam arī pielāgojis mācības skeitborda mekā Barselonā.

Eiropas skeitborda gada balvas ceremonijā Madars Apse ieguva divus titulus: „Kingpin Eiropas gada skeitbordists" un „Kingpin lasītāju izvēle", aiz sevis atstājot neskaitāmas skeitborda leģendas.

„Uz pasākumu nebiju, bet biju uzfilmējis pateicības video, kuru viņi kinoteātrī arī noskatījās. Pats esmu ļoti priecīgs, jo no Latvijas nav viegli tikt uz Eiropas scēnas. Vajag daudz atbalstītāju, lielu motivāciju un labu apstākļu sakritību. Paldies Dievam, man viss pakārtojās kā nākas! Jūtos priecīgs, bet reizē arī tīri vienaldzīgs, jo es tikai daru to, ko daru, un turpinu skeitot savam un citu priekam!" raksta Madars.

Viens no šo titulu iemesliem ir nominētās divas Madara video daļas no „Element Skateboards" filmas „Future Nature" un no „DC" Eiropas komandas filmas „Where EU at?", kuras Madars paspēja uzfilmēt visā pasaulē, vienlaicīgi pabeidzot universitāti Londonā.

Gada laikā ir bijušas vairākas Madara publikācijas pasaules skeitborda žurnālos. Vairākas reizes viesojies ASV un Spānijā. Paviesojies arī Ķīnā. Visvairāk pašam Madaram paticis Kanāriju salās. Šobrīd ventspilnieks filmējas diviem „Quiksilver" projektiem un vienam „Element" projektam, kā arī turpina pārstāvēt tādus zīmolus kā „Element Skateboards", „Quiksilver clothing", „DC shoes", „Red Bull", „Perus wheels", „Mosaic bearings", „Ashes Griptape" un „Spotdigger application" smartfouniem.

Latvijā Madars pēdējos gadus manīts reti, tomēr 2012.gadā viņš realizēja projektu „Red Bull Do it Yourself", kas ir betona skeitparks VEF teritorijā, kā arī ar ārzemju draugiem viesojās „Ghetto Games" festivālā Ventspilī, kurā pats ieguva 3.vietu.

Pirmajā Latvijas skeitparku gada balvas pasākumā Madars tika atzīts par gada skeitborda vēstnesi, kā arī atzinību guva Madara projekts "Red Bull Do it Yourself".

Foto: Madars Apse. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV