Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Folkreiss 50. sacīksti svinēs Brenguļu autotrasē

EasyGet.lv, 25.01.2013. 13:28

Svētdien, 27. janvārī, pl.10:30 Valmierā, Brenguļu autotrasē tiks aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa otrais posms. Folkreisam šī būs jubilejas – 50. – sacensība. Par spīti pirmajā posmā zaudētai mašīnai uz starta būs sezonas sākuma līderis Ermīns Vācietis. Pārējo konkurentu uzdevums būs apturēt viņa uzvaras gājienu. Autokrosā uz starta visi pirmā posma līderi.

Pirmajā sacīkstē pirms nedēļas Upesciemā folkreisa ieskaitē uzvaru guva Ermīns Vācietis. Taču viņa panākumu aizēnoja fakts, ka viņa auto tika iegādāts pēc folkreisā pieņemtās procedūras – jebkurš sacensību dienā var iegādāties jebkuru auto par fiksēto samaksu 950 eiro, bet īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst. Par spīti šim pavērsienam otrais posms neaizritēs bez līdera – Ermīns būs uz starta, jo ar savu Mazda MX3 automašīnu viņam izlīdzēs komandas biedrs Agris Bahmanis. Tas nozīmē, ka Vācietis būs tikpat bīstams konkurentiem, kā pirmajā posmā.

Uz starta būs visi pirmā posma vadošie braucēji – no Upesciema A fināla 12 dalībniekiem nebūs tikai divi. Tātad iesāktās cīņas turpināsies.

Pirmais posms atklāja, ka favorītu statusā vēl bez Vācieša ieskaitāmi Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Ritvars Kārkliņš (Cēsis), kurš, starp citu, vienu no savām divām folkreisa uzvarām guvis tieši Brenguļu autotrasē 2011. gada ziemā. Intrigu sagādās pirmā posma ceturtās vietas ieguvēja Riharda Daiņa (Cēsis, Augstākā pilotāža) starts. Rihards savu Mazda MX3 nomainīs pret Honda Civic automašīnu, kas varētu būt ziemas apstākļiem atbilstošāks auto.

Junioru cīņām šobrīd pieteikušies četri dalībnieki – jelgavnieki Renārs Ēķis (Autocross.lv Folkreisa komanda), Reinis un Roberts Pelēņi (Autocross.lv Juniors), kuriem būs jāspēkojas pret vienīgo sacīkstes dāmu Beati Klipu (Lielvārde).

Komandu ieskaitē šā brīža līdere Autocross.lv Folkreisa komanda aizstāvēsies pret sekotājām Streamline Racing un Augstākā pilotāža. Sakritības rezultātā tikai Mārtiņa Starka, Edvīna Vansoviča un Aināra Kučinska Streamline Racing uz starta būs ar visiem trim pilotiem, līdz ar to uzskatāma par galveno favorīti.

Autokrosa klasei pieteikušies septiņi dalībnieki – arī pirmo četru vietu ieguvēji pirmajā sacīkstē Andis Kļava (Lapmežciems), Jānis Dreimanis (Salacgrīva), Raivis Grigorovičs (Lielvārde) un Jānis Kozlovskis (Ogre). Tomēr intrigu sarūpē divu spēcīgu jauniešu plānotais starts Brenguļos – Andis Vanters (Valmiera) un Toms Ziedāns (Nereta) būs ne tikai pjedestāla pozīciju pretendenti, bet arī uzvaras favorīti! Turklāt Ziedāns būs pirmais, kurš LAF Krosa komisijas autokrosa kausā atklās Junioru ieskaiti.

Brenguļu autotrase atrodas starp Valmieru un Brenguļiem. Sacensību sākums svētdien pl.10:30. Informācija un dalībnieku sastāvs gaidāmajām sacensībām – www.autocross.lv.

LAF Folkreisa līdzšinējo 49 sacīkšu laikā uzvaras guvušo sportistu saraksts. Kurš gūs 50. uzvaru?

1. Artūrs Bāriņš (Jelgava) 8 uzvaras
2. Rūdolfs Bogens (Cēsis ) 7
3. Artūrs Vecgailis (Rauna) 4
4. Renārs Ēķis (Jelgava) 3
-- Raivis Riekstiņš (Turkalne) 3
-- Jānis Nikels (Strenči) 3
-- Agris Upītis (Cēsis) 3
-- Juris Sirko (Jūdaži) 3
9. Ritvars Kārkliņš (Cēsis) 2
-- Lauris Vidžis (Jelgava) 2
-- Jevgēnijs Bergs (Rencēni) 2
12. Sandis Džeriņš (Vecpils) 1
-- Mārtiņš Starks (Rīga) 1
-- Ivars Kerns (Rīga) 1
-- Uldis Andersons (Saldus) 1
-- Roberts Plūme (Valmiera) 1
-- Edgars Vītols (Carnikava) 1
-- Andris Melngāršs (Valmiera) 1
-- Edijs Sloka (Madona) 1
-- Ermīns Vācietis (Garkalne) 1

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV