Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Folkreisa 50. uzvara Rihardam Dainim, autokrosā labākais – Jānis Kozlovskis

EasyGet.lv, 28.01.2013. 11:23

Valmierā, Brenguļu autotrasē aizvadītajā LAF Folkreisa Ziemas kausa otrajā posmā pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža), kļūstot par šīs autosporta disciplīnas 50. sacīkstes uzvarētāju. LAF Krosa komisijas autokrosa kausa otrajā posmā labākais bija Jānis Kozlovskis.

Lieliskos trases un laika apstākļos folkreisā A finālā Rihards Danis noturēja aiz sevis cieši sekojušos Renāru Ēķi (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un pirmā posma uzvarētāju Ermīnu Vācieti (Garkalne), sasniedzot sen gaidītu pirmo uzvaru. Cīņa par vadošajām vietām bija ļoti sīva, taču bez asumiem un kontaktcīņām.

Labākais juniors sacensībās bija Renārs Ēķis, Junioru kausā aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu (Sigulda) un abus Autocross.lv Juniors komandas braucējus Reini un Robertu Pelēņus. Komandu ieskaitē Ēķa un Viestura Saukāna rezultāti atnesa vienībai otro uzvaru pēc kārtas.

LAF Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējumā līderis pēc diviem (no pieciem) posmiem ir Vācietis ar 35 punktiem. Seko Dainis ar 33, bet Ēķis un cēsinieks Ritvars Kārkliņš dala trešo pozīciju.

Autokrosa klasē līdz startam tika pieci dalībnieki. Pārliecinošu uzvaru sasniedza Jānis Kozlovskis, kuram šis bija pirmais panākums pēc garas neveiksmju sērijas. Otro vietu sasniedza Toms Ziedāns, kurš bija vienīgais, līdz ar to labākais arī Krosa komisijas kausa Junioru ieskaitē. Trešajā vietā – pirmā posma uzvarētājs Andis Kļava. A fināls pozīcijas sadalīja visai uzskatāmi, bez nopietnām tuvcīņām. Ceturto vietu guva Jānis Dreimanis, bet piektais – Jānis Vanags, kurš A finālā palika nosprūdis Džokera apļa valnī.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausā līderis kopvērtējumā pēc otrā (no desmit) posma ir Kļava ar 35 punktiem. 33 punkti Kozlovskim, bet trešais ir Dreimanis ar 30 punktiem.

Nākamais Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posms – pēc divām nedēļām Vecpils autotrasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV