Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Eiropas čempionāta posma ietvaros startē Latvijas autorallija čempionāts

EasyGet.lv, 01.02.2013. 12:02

Nedēļas nogalē notiekošā Eiropas rallija čempionāta posma „Liepāja-Ventspils" ietvaros startē Latvijas autorallija čempionāts, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Kurzemes pusē tiks aizvadīti pirmie divi nacionālā seriāla posmi. Latvijas čempionāts un kausa izcīņa 2013. gadā tiks aizvadīta astoņos posmos, kopvērtējumu uzvarētājus nosakot piecās automašīnu grupās, kā arī Junioru ieskaitē.

Sezonas sākums Latvijas čempionātam ir unikāls – vienā nedēļas nogalē tiks izspēlēti divu LČ posmu uzvaru un punktu komplekti. Pirmo posmu veidos piektdienas un sestdienas rezultāti, bet otrais posms būs svētdienas sacensības.

Latvijas čempionu tituls tiek izspēlēts FIA klasēs N4, R4 un R2, kā arī A Plus grupā, kurā ietilpst pilnpiedziņas FIA klases WRC, A8 un RRC. Latvijas kauss tiek izcīnīts 2WD grupā, kurā pulcējas FIA R3 un A7 automašīnas, kā arī nacionālās specifikācijas vienas ass piedziņas automašīnas.

Latvijas rallija čempionāts ir atklātais seriāls, kurā piedalīties un cīnīties par Latvijas čempiontituliem var arī citu valstu sportisti. Tā kā čempionāta posmu organizācija izceļas ar lielisku kvalitāti, Latvijas čempionātu iecienījuši daudzu valstu sportisti.

Pirmajos posmos Latvijas čempionāta ieskaitei pieteiktie dalībnieki sola intrigu, turklāt Eiropas čempionāta posma nosacījumi rada papildu nianses. Piemēram, par N4 klases favorītiem ierasts uzskatīt pērno vicečempionu Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžu, tomēr, tā kā vienība nestartē Eiropas čempionāta ieskaitē, tai ir tālais 51. starta numurs. Grūti prognozēt, vai mainīgie laika apstākļi palīdzēs pirmajiem, kuriem būs jātīra kūstošais sniegs un ledus, vai ar lielākiem starta numuriem braucošajiem, kuriem var nākties veikt jau krietni izdangātus ātrumposmus.

LRČ ieskaitē medaļu pretendenti, kā ierasts, būs Aivis Egle/Andis Dauga, kuriem kopā ar Vorobjovu būs jāaizstāv nacionālā rallija gods cīņā ar igauni Raulu Jētsu un Krievijas braucēju Alekseju Lukjaņuku, kuru daudzi uzskata par galveno favorītu.

A Plus grupā, šķiet, galvenie favorīti būs līdzšinējās vadošās ekipāžas ar pilotiem Raimondu Kisielu un Mārtiņu Svili. Taču abu ekipāžas piedzīvojušas izmaiņas: Kisiela un Arņa Roņa vienībai jāpierod pie specifiskā Mini JCW RRC automobiļa, savukārt Svilim jāslīpē sadarbība ar stūrmani Ivo Pūķi – duets izveidojies tikai šogad. Aiz favorītiem ir vairākas ekipāžas, kuras ir gatavas izmantot līderu kļūdas un neveiksmes – piloti Jānis Berķis, Miks Ernstsons, Aleksandrs Grīva un vairāki citi ir gatavi panākumiem.

R4 klasē no mūsu sportistiem favorīti ir Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse, kuriem būs jāturas pretī spēcīgajam igaunim Sīmam Plangi, kā arī ar LAF licenci startējošajam jaunajam krievu talantam Vasīlijam Grjazinam.

Intriģējošas cīņas arī vienas ass piedziņas automašīnu grupās. R2 klasē galvenie favorīti būs pērnie čempioni Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, savukārt debiju pie līdzīgu Ford Fiesta stūres piedzīvos viņu OKartes Autosporta akadēmijas komandas biedri Emīls Blūms un Kristaps Feldmanis. Fiesta automašīnās sēdīsies arī piloti Guntis Lielkājis un Nauris Bruņinieks, kuri var sarūpēt pārsteigumus. Savukārt daudzsološs duets var izrādīties Mārča Ķenava/Jāņa Vīksnas ekipāža, kura startēs ar Honda Civic auto. Klase ir neprognozējama, ar uzsvaru uz Sirmača kā galvenā favorīta statusu.

2WD ieskaitē par favorītiem uzskatāma Edgara Baloža/Kaspara Zuģicka vienība, kas gan arī izveidojusies tikai šogad pēc Ivo Pūķa sēšanās blakus Mārtiņam Svilim. Tomēr pieredzējušie piloti Uldis Lepiksons un Oskars Laivenieks centīsies piebremzēt Baloža centienus sasniegt uzvaras LČ posmos.

Nedēļas nogalē dominēs intriga par mūsu sportistu prasmēm cīņā pret Eiropas čempionāta vadošajām ekipāžām. Raimonds Kisiels, Aivis Egle, Ralfs Sirmacis, Emīls Blūms, Guntis Lielkājis, Jānis Feldmanis un Vasīlijs Grjazins būs tie nacionālie varoņi, kuriem jāturas pretī Eiropas līderiem!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV