Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Skrituļslidotājs Nils Jansons uzvar Eiropas lielākajās sacensībās

EasyGet.lv, 11.02.2013. 09:00

Nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Eindhovenā Nils Jansons uzvarēja ikgadējās ekstrēmās skrituļslidošanas sacensībās Winterclash, kas ir gada svarīgākās un lielākās sacensības Eiropā, informē Mikus Ojers.
Skrituļslidotājs Nils Jansons uzvar Eiropas lielākajās sacensībās

Galerijas:

Divdesmitgadīgais jūrmalnieks Nils Jansons Winterclash sacensībās piedalījās piekto gadu. 2011.gadā viņš ieguva 3.vietu amatieru grupā, kas 2012.gadā deva tiesības piedalīties profesionāļu grupā un izcīnīt 2.vietu. Šogad jaunais skrituļslidotājs gāja vēl tālāk un izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot austrālieti CJ Wellsmore, francūzi Roman Abrate un pārējos profesionāļus no visas pasaules.

Nils par savu līdz šim labāko sasniegumu stāsta: „Uz sacensībām nedevos, lai kādam pierādītu, ka esmu pārāks, vai izcīnīt 1.vietu. Mans mērķis bija parādīt savu labāko sniegumu un izpildīt pāris iecerētus trikus priekš sevis un visiem tiem, kuri mani atbalstīja. Uztaisot pēdējo triku, pūlis mani vienkārši „iesūca", pacēla uz rokām un visi bļāva manu vārdu. Likās neiedomājami, ka darot to, ko es mīlu, es varu iedvesmot simtiem cilvēku un parādīt to, ka robežu šai sporta veidā vienkārši nav".

Uz Nīderlandi devās arī Nila komandas biedrs Kaspars Alksnis: „Jau pirms sacensībām bija sajūta, ka šis gads būs īpašs. Kā cerēts, piepildījās tas, kam jau sen vajadzēja notikt – Nilam pelnīta uzvara, par kuru man ir liels lepnums. Tagad var teikt, ka Nils iegūst tādu kā „pasaules čempiona" titulu".

2012.gadā pasaules sacensību reitingā Nils ierindojās 2.vietā, gada beigās World Rolling Series Uploaded video konkursā fanu balsojumā izcīnīja 1.vietu un 2.vietu žūrijas vērtējumā. Pirmajā Latvijas skeitparku gada balvas ceremonijā kinoteātrī Splendid Palace Nilu godināja kā Latvijas inline vēstnesi.

Nils ar skrituļslidošanu nodarbojas kopš deviņu gadu vecuma, ir pabeidzis Āgenskalna Valsts ģimnāziju, šobrīd sportu un ceļošanu apvieno ar studijām Latvijas Universitātē.

Šogad Ventspilī notiekošajā Ghetto Games festivālā no 8. līdz 11.augustam starptautiskās ekstrēmās skritiļsludošanas sacensības būs ar Nila vārdu „Nils Jansons Invitational", kas veicinās ārzemju profesionāļu dalību, lai iedvesmotu pašmāju jaunos skrituļslidotājos un popularizētu skrituļslidošanu.

Foto: Nils Jansons. Foto (c) Kaspars Alksnis, Therolling.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV