Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ventspilī notiks Latvijas čempionāts snovbordā un frīstailā

EasyGet.lv, 13.02.2013. 12:34

Sestdien, 16. februārī, slēpošanas kalnā „Lemberga hūte" Ventspilī, pulcējot labākos snovbordistus un frīstaila slēpotājus no Latvijas un citām Baltijas valstīm, notiks Latvijas čempionāts snovbordā un frīstailā un 2900 Ls vērtā A.Lemberga balvu izcīņa, informē Ieva Meļko.
Ventspilī notiks Latvijas čempionāts snovbordā un frīstailā

Lai gan uz Latvijas Čempionāta tituliem pretendēt varēs tikai Latvijas Republikas pilsoņi, par A.Lemberga naudas balvām varēs cīnīties jebkurš dalībnieks, jo sacensības ir ceturtais posms starptautiskajā tūrē „Monster Energy Ride in Baltics'13". Iepriekšējos posmos piedalījušies ap 100 dalībnieku no 5 valstīm, starp kuriem Latvijas braucēji uzrādījuši lieliskus rezultātus.

Sacensības norisināsies slopestyle* disciplīnā, kas jau iekļauta nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs snovbordā un vairāki Latvijas braucēji piedalās FIS Eiropas un Pasaules kausos, lai izpildītu kvalifikācijas normas olimpiskajām spēlēm Sočos 2014.gadā.

Pirmoreiz Baltijas valstu vēsturē sacensības tiek iekļautas arī Pasaules Snovborda tūrē (World Snowboard Tour), krājot nozīmīgus punktus starptautiskā snovborda reitingā. Nebijušā apmērā, Ls 2900, šogad ir arī A.Lemberga naudas balvu fonds, kas sacensības viennozīmīgi padarīs vēl spraigākas. Sacensības klātienē vērot tiek aicināti arī skatītāji, stap kuriem tiks izlozēti 3 laimīgie, kas iegūs vērtīgas balvas.

Latvijas čempionātu un A.Lemberga balvu izcīņu organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar „Ride in Baltics", Ventspils pilsētu, Olimpisko centru „Ventspils" un Sportland.

Sacensību gars nerims arī svētdien, 17. februārī, jo snovbordisti aicināti piedalīties „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres piektajā posmā – „Burton Rookie Tour". Sacensības slopestyle disciplīnā norisinās ar mērķi noskaidrot talantīgākos bērnus un jauniešus Baltijas valstīs, bet jau otro gadu sacensībās var piedalīties arī snovbordisti vīriešu konkurencē amatieru un profesionāļu grupās, tāpēc sacensības būs vēl spraigākas un interesantākas.

„Burton Rookie Tour" pasākums ir īpašs, jo nav ne reģistrācijas, ne pacēlāja maksas, bet lieliskas balvas no Burton un pirmā snovborda veikala Latvijā „Burusports". Bonusā – visiem sacensību dalībniekiem „Burusports" nodrošinās bezmaksas dēļa servisu pasākuma laikā.

Abās dienās norisināsies arī „AERODIUM Fly High" sacensības, kurās braucējiem uz tiesnešu izvēlēta parka elementa jāuzlec visaugstāk, lai balvā iegūtu bezmaksas lidojumu AERODIUM vēja tunelī. Iepriekšējo posmu uzvarētāji jau izmēģinājuši lidojumu un atzīst, ka tas ir aizraujošs piedzīvojums ziemā.

Latvijas Čempionāts/ A.Lemberga balvu izcīņa:
Online reģistrācija – http://www.rideinbaltics.eu/online-registration/
Vairāk info – http://www.rideinbaltics.eu/lat-champa-lembergs-grand-prix/

Burton Rookie Tour:
Online reģistrācija – http://www.rideinbaltics.eu/burton-online-registration/
Vairāk info – http://www.rideinbaltics.eu/burton-rookie-tour/

Nākamais „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres posms Igaunijas čempionāts norisināsies 23. februārī, par ko sīkāka info tuvākajā laikā www.rideinbaltics.eu

*Slopestyle – snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem snovparka elementiem – tramplīniem un slaidiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV