Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sestdien Mūsā vairāk nekā 40 sportistu pēc autokrosa un folkreisa uzvarām

EasyGet.lv, 14.02.2013. 12:48

16. februārī pl.10:30 sporta kompleksā Mūsa tiks aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa priekšpēdējais, ceturtais, posms. Sacīkstei folkreisa ieskaitē pieteikušies 29 dalībnieki, savukārt autokrosa klasē gatavi startam 15 braucēji, turklāt gaidāmi papildinājumi no Lietuvas. Abos vērtējumos iespējama priekšlaicīga kopvērtējuma uzvarētāju noskaidrošana, taču lielā konkurence, visticamāk, titulu sadalīšanu atstās uz pēdējo sacīksti Smiltenē.

LAF Folkreisa Ziemas kausa šā gada favorīti ir kopvērtējuma līderi Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), kā arī iepriekšējā posmā Vecpilī tehnikas problēmas piedzīvojušie stiprinieki Ermīns Vācietis (Rīga), Ritvars Kārkliņš (Cēsis, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā Pilotāža). Šie dalībnieki ir reālākie pretendenti gan uz posma uzvaru, gan kopvērtējuma pirmajām vietām. Protams, 29 dalībnieku konkurencē paredzēt, ka neviens cits cīņā par pjedestālu neiesaistīsies, nebūtu pareizi.

Folkreisa Junioru ieskaitē Renārs Ēķis uzvarējis visos trīs līdzšinējos posmos. Bauskas sacīkstē sestdien viņam būs sezonas nopietnākā konkurence, jo Junioru kausā startēs seši dalībnieki. Ņemot vērā brāļu Reiņa un Roberta Pelēņu (abi – Jelgava, Autocross.lv Juniors) progresu, Sanda Džeriņa (Vecpils, Augstākā Pilotāža) un Ivo Gabrāna (Sigulda) regulāro konkurētspēju un Beates Klipas (Lielvārde, Autocross.lv Juniors) neatlaidību, Ēķa līdera goda nosargāšana būs sarežģīts uzdevums.

Komandu ieskaite sarūpējusi pārsteigumus. Līdervienība Autocross.lv Folkreisa komanda veikusi vienīgo atļauto braucēju maiņu, kuras rezultātā sastāvā nonācis Ritvars Kārkliņš – kopā ar Ēķi šķiet spēcīgs duets. Vienīgo maiņu veikusi arī sezonas sākuma favorīte Augstākā Pilotāža, kur Rihardam Dainim un Sandim Džeriņam pievienojas madonietis Edijs Sloka. Streamline Racing (Starks, Edvīns Vansovičs, Ainārs Kučinskis) un Autocross.lv Juniors (brāļi Pelēņi un Klipa) pašlaik sastāvus nemaina.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas ceturtais posms būs šīs ziemas īpašais notikums. Sacīkstei jau pieteikušies 15 dalībnieki, bet vēl gaidāmi vairāki pieteikumi no Lietuvas sportistiem. Tas nozīmē, ka arī krosa klasē sākotnēji dalībnieki tiks iedalīti kvalifikācijas grupās, un par iekļūšanu A finālā būs smagi jāpacīnās. Ar sporta radžu riepām braucošā autokrosa klase ir lieliska izrāde skatītājiem. Turklāt sastāvs varens. Uz starta būs visi pirmo posmu uzvarētāji – Andis Kļava, Jānis Kozlovskis un Edvīns Strēlis ar vienīgo pilnpiedziņas auto. Tāpat cīņā dosies citi titulēti braucēji, piemēram, 2000 Super klases Latvijas čempions Jānis Miščenko, 1600 bronzas medaļnieks Ritvars Zobens un citi.

Patīkami, ka ziemas skarbajām cīņām gatavi arī aizmugures piedziņas auto braucēji – Andrejs Lajevskis, Kristaps Ašmanis un Valērijs Seņkāns, kā arī Kozlovskis, Jānis Dreimanis un Egils Zībergs, kuri izmantos tā sauktos prototipu auto (aizmugures ass velkošā, motora izvietojums aiz braucēja muguras). Cīņas – neprognozējamas!

Sacensību sākums skatītājiem – pl.10:30. Visa informācija par gaidāmo cīņu, dalībnieku sastāvs un rezultāti: www.autocross.lv. Sacīkstes rīkotāju informācija: www.musa.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV