Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sadalīti Latvijas čempionu tituli snovbordā un frīstaila slēpošanā

EasyGet.lv, 18.02.2013. 09:52

Ventspilī 16. februārī Latvijas čempionātā un A.Lemberga balvu izcīņā snovbordā un frīstaila slēpošanā Lemberga hūtē piedalījās rekordliels dalībnieku skaits. 3100 Ls balvu fonds tika sadalīts starp labākajiem Baltijas snovbordistiem un frīstaila slēpotājiem, tostarp talantīgākajiem Latvijas braucējiem – Tomu Petruseviču, Emīlu Ozoliņu, Reini Stabiņu, Edgaru Kauperu un Karīnu Vītiņu.
Sadalīti Latvijas čempionu tituli snovbordā un frīstaila slēpošanā

 

 

Sacensības vairāk nekā 100 dalībnieku konkurencē norisinājās slopestyle* disciplīnā, kas pirmoreiz iekļauta nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs. Spraigās sacensībās varēja vērot dažādus augsta līmeņa trikus gan snovbordā, gan frīstaila slēpošanā, bet uzvarēja prasmīgākie braucēji.

Latvijas čempione snovbordā sieviešu grupā Karīna Vītiņa ieguva pirmo vietu kvalifikācijā un to nosargāja arī finālos, aiz sevis atstājot Māru Zālīti un Santu Vēveri. Bet vīriešu konkurencē snovbordā par Latvijas čempionu kļuva Toms Petrusevičs, otrajā vietā – Valters Ošnieks, bet trešajā – Jānis Sarāns.

Frīstaila slēpošanā šis ir vēsturisks notikums, jo pirmo reizi norisinājās Latvijas čempionāts slopestyle disciplīnā. Par pirmo Latvijas čempionu kļuva Reinis Stabiņš, otrajā vietā – Edvards Lansmanis, bet trešajā – Vilnis Jaunzems. Baltijas līmenī Latvijas braucēji ir pārliecinoši līderi, savā starpā sadalot arī visas A.Lemberga naudas balvas.

Sacensības bija arī ceturtais starptautiskās „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres posms, kuras līderi ir vairāki talantīgi braucēji no Latvijas. Pirmoreiz Baltijas valstu vēsturē sacensības tiek iekļautas Pasaules Snovborda tūrē (World Snowboard Tour), krājot nozīmīgus punktus starptautiskā snovborda reitingā.

Pēc fināla braucieniem norisinājās arī „Labākā trika" sacensības snovbordā un frīstaila slēpošanā, kur pirmās vietas un 200Ls naudas balvas no A.Lemberga ieguva Edvards Lansmanis un Valters Ošnieks.

„AERODIUM Fly High" sacensību uzvarētāju šoreiz tiesneši izvēlējās no finālistiem. Visaugstāk uzlidoja Jānis Sarāns iegūstot bezmaksas lidojumu AERODIUM vēja tunelī.

Jau otro sezonu augstākā līmeņa snovborda un frīstaila slēpošanas sacensības Baltijas valstīs ir apvienotas tūrē „Monster Energy Ride in Baltics'13", tāpēc šogad vairāk braucēju, vairāk sacensību, vairāk balvu un vairāk prieka!

Nākamais „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres posms Igaunijas čempionāts norisināsies 23. februārī, par ko sīkāka informācija tuvākajā laikā www.rideinbaltics.eu

*Slopestyle – snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem snovparka elementiem – tramplīniem un slaidiem.

Foto: Latvijas čempionāts snovbordā un frīstailā. Foto (c) Edijs Udālovs 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV