Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mūsā uzvar Gabrāns un Jeršovs, kopvērtējumu līderi nostiprinās

EasyGet.lv, 18.02.2013. 11:56

LAF Folkreisa Ziemas kausa ceturtajā posmā Bauskā, Mūsas trasē uzvaru sasniedza Ivo Gabrāns, aiz sevis atstājot Renāru Ēķi un Mārtiņu Starku. Savukārt LAF Krosa komisijas kausa ceturtajā posmā labākais bija Ints Jeršovs, pārspējot Jāni Kozlovski un Edvīnu Strēli. Vienu no pēdējā laika spilgtākajiem krosa šoviem ar ieguvumiem noslēdza abu vērtējumu līderi – gan Ēķis, gan krosa līderis Andis Kļava palielināja pārsvaru kopvērtējumā. Gan folkreisā, gan krosā četri uzvarētāji četros posmos.

Autokrosa kausa posms ar 14 dalībniekiem bija lieliska izrāde visas dienas garumā – tehnikas dažādība un pārsteigumi rūpējās par intrigu katrā braucienā. Protams, dominēja pilnpiedziņas auto pārsvars, taču Inta Jeršova un Edvīna Strēļa favorītu statuss nebija tik pārliecinošs, kā varēja gaidīt. Ja Jeršovs savā kvalifikācijas grupā prata nosargāt visu braucienu uzvaras no Jāņa Kozlovska uzbrukumiem, tad Strēlis tā arī palika bez uzvaras kādā no braucieniem. Lielākais krosa brīnumdaris bija vienīgais Junioru kausa pārstāvis Ritvars Zobens, kurš savā grupā grāva visus, Strēli ar Subaru ieskaitot. Tiesa, Ritvars uz dienas beigām pieļāva izšķirošas kļūmes. Pāragrs starts pēdējā kvalifikācijā, kas neļāva izvēlēties starta vietu A fināla pirmajā rindā. Tam sekoja pārāk liela burzma pirmajā līkumā (starts nebija Ritvara 1600 kub. cm Ford Fiesta stiprā puse), saķeršanās ar Oskaru Troiku un abu palikšana trases malā – sensācija izpalika. Jeršovs atzina, ka bija pat sagatavojies Zobena uzbrukumiem. Ints atzīmēja Ritvara lielisko sniegumu, lai gan atzīmēja, ka zudušais rezultāts ir „notrakošanas" sekas.

A finālā no starta vadībā izrāvās Jeršovs un Strēlis. Šķita, ka abu pilnpiedziņu braucēji tomēr izrādīsies spēcīgākie šajā dienā. Tomēr tad īpašu šovu sarūpēja Jānis Kozlovskis. Apbrīnojamā stilā Kozlovskis apdzina konkurentus, arī Strēli, un nonāca otrajā vietā. Pa ceļam bija vismaz divas kūleņu iespējas un braukšana pa vaļņiem ar sāniem pa zemi, taču šī agresija šoreiz nesa augļus. Lidojums pret otrā tramplīna ārējo sienu gan paredzēja daudz nepatīkamāku iznākumu. Strēlis guva pelnītu trešo vietu, bet kopvērtējuma līderi Andis Kļava un Jānis Dreimanis guva pozīcijas uzreiz aiz pirmā trijnieka.

Dienas vienīgo kūleni A finālā piedzīvoja Raivis Grigorovičs, kurš bija viens no daudzajiem, kurš izmēģināja veiksmi otrā tramplīna ārmalas vaļņa loterijā.

LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā pēc četriem (no desmit) posmiem līderi ir Kļava, Dreimanis un Kozlovskis.

Folkreisa kvalifikācijas scenārijs sarūpēja paraktiski visu favorītu nonākšanu A finālā. Uz starta stājoties 11 dalībniekiem, 8-9 bija uzskatāmi par uzvaras pretendentiem. Finālā dominēja Ivo Gabrāns, Renārs Ēķis un Mārtiņš Starks – vairākkārt samainījuši pozīcijas viņi finišēja minētajā secībā. Gabrāna uzvarai pamatīga veiksmes deva: startā Ivo mašīnas ātrumkārba izleca no pārnesuma un auto noslāpa, kas nozīmēja pārējo konkurentu aizbraukšanu garām. Taču izrādījās, ka aizmugurējās rindās Rihards Dainis bija pieļāvis pāragru startu, kā rezultātā brauciens tika apturēts. Līdz ar to Gabrānam bija vēl viena iespēja, kurā lieliskā cīņā tika izmantota.

Ēķa otrā vieta Renāram bija izdevīga kopvērtējuma situācijas ziņā – jelgavnieka pārsvars pār tuvāko sekotāju Mārtiņu Starku izaudzis līdz desmit punktiem. Teorētiski uz LAF Folkreisa Ziemas kausa pirmo vietu pirms pēdējā posma pretendē Ēķis, Starks un Vācietis – citu pretendentu vairs nav.

Aiz pjedestāla 26 dalībnieku konkurencē pozīcijas guva Edijs Sloka, Ritvars Kārkliņš un Ermīns Vācietis.

Junioru vērtējumā pirmās vietas Gabrānam un Ēķim, bet trešais – Sandis Džeriņš. Sandim pēc trešās vietas Vecpilī sekoja kārtējā vilšanās, jo elektrības problēmu dēļ vecpilnieks izstājās, atrodoties ceturtajā vietā. Junioru kausa kopvērtējumā Ēķim pietiek ar ierašanos pēdējā posmā, lai kļūtu par kopvērtējuma uzvarētāju.

Komandu vērtējumā atjaunotais Autocross.lv Folkreisa komandas sastāvs sarūpēja trešo uzvaru četros posmos – Ēķa un Kārkliņa rezultāti bija pārliecinoši. Komanda kopvērtējumā ir stabilā, lai arī ne drošā līderpozīcijā pirms pēdējā posma.

LAF Folkreisa Ziemas kausa pēdējais posms un Krosa komisijas autokrosa kausa piektais posms paredzēts 3. martā Smiltenē, Tepera trasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV