Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Matīss Karro motokrosā atgriežas ar septīto vietu

EasyGet.lv, 18.02.2013. 14:00

Aizvadītajās brīvdienās Francijā norisinājās starptautiskās motokrosa sacensībās, kurās startēja arī latviešu motobraucējs Matīss Karro. Trīs braucienu summā Karro izcīnīja septīto vietu, informē sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.

Drīzimā sāksies jaunā pasaules motokrosa čempionāta sezona. Ņemot vērā, ka daudzviet Eiropā laikapstākļi neļauj braukt un trenēties, daudzi sportisti spiesti doties uz Eiropas dienvidiem, lai treniņus veiktu tur. Arī Francijā aizvadītajās brīvdienās notika starptautiskās motokrosa sacensības, kurās uz starta stājās daudzi pasaules čempionāta dalībnieki.

Vispirms tika aizvadīti treniņbraucieni, pēc kuriem sekoja kvalifikācijas brauciens. Pēc tiem sportistiem bija jāaizvada divi braucieni, pēc kuriem labākie MX2 un MX1 braucēji kvalificējās Superfinālam.

„Pirmajā dienā bija brīvie treniņbraucieni, kas man bija tieši laikā, lai varētu iebraukties. Pēc tam svētdien bija kvalifikācija, kurā gāja labi, taču, kad devos lidojošajā aplī, mocim pārtrūka ķēde. Ņemot vērā, ka laiks līdz kvalifikācijas beigām bija atlicis maz, biju spiests izstāties," iesāk Matīss Karro.

Karro atzīst, ka visos trijos braucienus viņam kāds no konkurentiem ir pamaisījis startā. „Par braucieniem jāsaka, ka kopumā esmu apmierināts, jo šīs bija pirmās sacensības pēc smagās traumas. Pirmā brauciena starta moments bija ļoti labs, taču starta taisnes galā man viens braucējs uzskrēja virsū, kā rezultātā beigās finišēju devītais. Jāsaka, ka ļoti piedzinu rokas, bet tas pirmajās sacensībās ir normāli," turpina Matīss.

„Arī otrais brauciens padevās labs, taču atkal starta taisnē man viens braucējs uzskrēja virsū. Turpināju cīnīties un beigās aizbraucu līdz septītajai vietai, kas divu braucienu summā man ļāva kvalificēties Superfinālam. Diemžēl Superfinālā starts bija pavisam slikts, jo blakus stāvošais braucējs, kad barjera vēl pat nebija nokritusi, jau gāzās man virsū. Beigās braucienu uzsāku gandrīz no beigām, taču aizcīnījos līdz 13.vietai," braucienus atceras Karro, kas sportistam trīs braucienu kopvērtējumā deva septīto vietu.

„Kopumā jāsaka, ka trase bija cieta, akmeņaina un sausa. Pēc šiem braucieniem visas rokas un pleci nodauzīti zili, bet tas piederas pie lietas. Esmu priecīgs, ka finišēju visus trīs braucienus, kas arī bija šo sacensību galvenais mērķis. Par rezultātu cīnīšos vēlāk. Tagad galvenais atgūt braukšanas garšu," nobeidz Karro, kuram nākamais starts paredzēts marta sākumā, kad Katarā notiks pirmais pasaules čempionāta posms.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV