Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas parkos notiks jaunatnes velosacensības

EasyGet.lv, 20.02.2013. 11:22 | komentāri (1)

Jaunatnes velosacensības "Rīgas Skolu Kauss riteņbraukšanā" paredzētas 5. – 10. klases skolniekiem.
Rīgas parkos notiks jaunatnes velosacensības

„Rīgas Skolu Kauss riteņbraukšanā" ir jaunatnes sacensības Rīgas skolniekiem, kas tiek organizētas sadarbībā ar „Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu". Tajās var piedalīties visi Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolnieki, izņemot tos, kuriem ir izsniegta "Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas" braucēja licence. Sacensībās atļauts piedalīties ar jebkādu tehniskā kārtībā esošu velosipēdu. Sacensību norises vietā dalībniekiem tiks nodrošināta sporta veikala „Sportland" inventāra noma (velosipēdi un ķiveres). Visiem braucējiem aizsargķiveres obligātas.

Atlasei uz Lielo Finālu skolnieki sacenšas divos reģionos: Kreisais krasts (Pārdaugavas skolas) un Labais krasts. Dalībnieki tiek vērtēti savā klases grupā un skolas kopvērtējumā. 20 labākie savā reģiona posmā tiek atlasei uz Lielo Finālu, saņemot par to punktus Skolu Kausa kopvērtējumam. Drīkst piedalīties arī otra reģiona posmos, papildinot punktus savai skolai.

Finālā katrā grupā sacenšas 40 labākie braucēji (no katra reģiona pa labākajiem 20). Finālā apbalvo visu grupu 1. – 3. vietas ieguvējus ar diplomiem, medaļām un aktīvās atpūtas veikala „Gandrs" sarūpētajām balvām.
Galveno Kausu iegūst skola ar lielāko punktu skaitu kopvērtējumā.

Sacensību posmi:
1. posms: 25.04.2013. plkst. 16:00 Arkādijas parks (Kreisais Krasts);
2. posms: 09.05.2013 plkst. 16:00 Grīziņkalna parks (Labais Krasts);
Fināls: 25.05.2013. plkst. 12:00 Kronvalda parks.
Dalībnieki dalās sekojošās vecuma grupās:
· Z 1 Zēni, 5. klase
· Z 2 Zēni, 6. klase
· Z 3 Zēni, 7. klase
· Z 4 Zēni, 8. klase
· Z 5 Zēni, 9. klase
· Z 6 Zēni, 10. klase

· M 1 Meitenes, 7. klase
· M 2 Meitenes, 8. klase
· M 3 Meitenes, 9. klase
· M 4 Meitenes, 10. klase

Sacensību direktors Gusts Eisaks stāsta: ""Rīgas Skolu Kauss riteņbraukšanā" ir projekts, kas tiek rīkots sadarbībā ar „Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta" līdzfinansējumu un atbalstu. Pasākuma galvenais mērķis ir veicināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu bērnu un jauniešu vidū, piesaistot tos nodarboties ar fiziskām aktivitātēm atvērtā telpā. Šajā modernajā elektronikas laikmetā ārpus skolas laika jaunatne arvien pasīvāk nodarbojas ar sportu, un biežāk satiek draugus datora otrajā pusē, nevis realitātē. Tāpēc mēs, šo sacensību organizatori, uzskatam, ka ir jāveicina jaunatnes veselības veicināšana, piesaistot tos interesantai nodarbei – riteņbraukšanai."

Sacensības organizē biedrība "Latvijas Riteņbraukšanas Asociācija". Sacensību mājas lapa un nolikums: www.aerobike.lv

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV