Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Burton Rookie Tour" snovborda sacensībās uzvar Latvijas sportisti

EasyGet.lv, 20.02.2013. 15:44

„Burton Rookie Tour" snovborda sacensībās triumfēja jaunieši no Latvijas – Karīna Vītiņa meiteņu grupā un Emīls Kaupers junioru grupā, pārspējot vienaudžus no citām Baltijas valstīm 57 dalībnieku konkurencē, informē sacensību pārstāve Ieva Meļko.
„Burton Rookie Tour" snovborda sacensībās uzvar Latvijas sportisti

Galerijas:

Dienu pēc Latvijas čempionāta Lemberga Hūtē, Ventspilī, norisinājās vēl vienas snovborda sacensības slopestyle disciplīnā „Burton Rookie Tour", lai noskaidrotu talantīgākos bērnus un jauniešus snovbordā Baltijas valstīs. Jau otro gadu sacensībās varēja piedalīties arī snovbordisti vīriešu konkurencē amatieru un profesionāļu grupās, tāpēc sacensības bija vēl spraigākas un interesantākas.

Sacensības bija piektais starptautiskās „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres posms, kuras līderi ir vairāki braucēji no Latvijas. Pirmoreiz Baltijas valstu vēsturē sacensības tika iekļautas Pasaules Snovborda tūrē (World Snowboard Tour), krājot nozīmīgus punktus starptautiskā snovborda reitingā.

Lai gan vīriešu un bērnu grupā labākie izrādījās kaimiņvalstu pārstāvji – Indrek Tamm, Matis Maltsar un Motiejus Morauskas, junioru konkurencē pārliecinoši uzvarēja Latvijas snovbordists Emīls Kaupers. Bet meiteņu grupā pirmā vieta Karīnai Vītiņai, kas dienu iepriekš izcīnīja Latvijas čempiones titulu snovbordā slopestyle disciplīnā.

Rezultāti – Burton Rookie Tour / Monster Energy Ride in Baltics'13 tūres 5.posms

Snovbords – sieviešu grupa
1.Karīna Vītiņa, LAT
2.Johanna Linda Pihlak, EST
3.Modesta Morauskaite, LTU
4.Māra Zālīte, LAT

Snovbords – bērnu grupa
1.Motiejus Morauskas, LTU
2.Kaur Piirsalu, EST
3.Romet Jurgenson, EST
4.Karel Parn, EST

Snovbords – vīriešu OPEN grupa
1.Indrek Tamm, EST
2.Edgars Kelers, LAT
3.Hugo Pihlak, EST
4.Artūrs Lācis, LAT

Snovbords – junioru grupa
1.Emīls Kaupers, LAT
2.Kert Talu, EST
3.Egert Piik, EST
4.Markuss Brieze, LAT

Snovbords – vīriešu PRO grupa
1.Matis Maltsar, EST
2.Valters Ošnieks, LAT
3.Toms Petrusevičs, LAT
4.Jānis Sarāns, LAT

„AERODIUM Fly High" sacensību uzvarētāju šoreiz tiesneši izvēlējās pēc sacensību braucieniem visas dienas garumā. Visaugstāk uzlidoja Jorma Voik no Igaunijas, iegūstot bezmaksas lidojumu AERODIUM vēja tunelī.

Nākamais „Monster Energy Ride in Baltics'13" tūres posms Igaunijas čempionāts norisināsies jau 23.februārī, par ko sīkāka info http://www.rideinbaltics.eu/rib-stop6-est-championship/

*Slopestyle – snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem snovparka elementiem – tramplīniem un slaidiem.

Foto: Snovborda sacensības slopestyle disciplīnā „Burton Rookie Tour". Foto (c) Edijs Udālovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV