Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Svētdien Smiltenē noskaidros Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju

EasyGet.lv, 28.02.2013. 11:34

3. martā plkst. 11:00 Smiltenē, Tepera trasē tiks aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa pēdējais posms, kā arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa piektā sacīkste, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Ja autokrosa kauss turpināsies vasarā, tad folkreisa dalībnieki sadalīs pēdējos Ziemas kausa punktus. Kopvērtējuma uzvaras pretendenti – Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Ermīns Vācietis (Rīga).

Folkreisa piektajā sacīkstē jānoskaidro ziemas sezonas labākais braucējs. Pēc stabili aizvadītiem iepriekšējiem četriem posmiem (Upesciems, Brenguļi, Vecpils, Mūsa) līderis kopvērtējumā ir Renārs Ēķis, kurš par desmit punktiem apsteidz Starku un par 18 punktiem – Vācieti. Tā kā punktu maksimums, ko var sasniegt vienā posmā, ir 20, neviens cits sportists vairs cīnīties par LAF Folkreisa Ziemas kausa uzvaru nevar.

Ermīns Vācietis atzīmē, ka savas izredzes uz uzvaru vērtē vairāk kā teorētiskas, jo bez konkurentu neveiksmēm kopvērtējuma uzvara vairs nav iespējama. Vācieša izredzes sabojāja trešais posms Vecpils autotrasē, kur viņam nācās izstāties jau kvalifikācijā stūres mehānisma problēmu dēļ. „Pēc Vecpils posma, turklāt vēl ar ne sevišķi spilgtu rezultātu Mūsas trasē, esmu samierinājies ar situāciju un pēdējam posmam pieiešu bez papildu stresa par kopvērtējuma situāciju. Braukšu, cīnīšos par pēc iespējas augstāku rezultātu pēdējā sacīkstē, bet kopvērtējuma cīņas lai veidojas tā, kā sporta dievi būs lēmuši," saka sezonas pirmā posma Upesciemā uzvarētājs Vācietis.

Arī Mārtiņš Starks uzskata, ka apsteigt Ēķi viņš var vienīgi ar veiksmes palīdzību. „Liekas, tiešā cīņā būs ļoti grūti tikt Renāram garām punktu ziņā. Reālākais variants ir viņa pāragra izstāšanās un mans puslīdz cienījams rezultāts. Ja mēs abi iekļūstam A finālā, tad manas izredzes ir pavisam minimālas – man jāuzvar, bet Renāram jāpaliek pēdējās vietās. Tomēr cīnīšos, cik varēšu," atzīmē 2012. gada Folkreisa Ziemas kausa ieguvējs Mārtiņš Starks.

Tomēr situācija, sevišķi Ēķa un Starka duelī, ir pietiekami saspringta. Ja Mārtiņš Starks svētdien gūst uzvaru, Ēķim, lai saglabātu līderpozīciju, jāprot finišēt sestajā vietā no A fināla 12 dalībniekiem.

Folkreisa ziemas sezonā aizvadītajos četros posmos bijuši četri dažādi uzvarētāji. Upesciemā uzvaru guva Vācietis, Brenguļos uzvara Rihardam Dainim (Cēsis, Augstākā Pilotāža), Vecpilī labākais bija Ēķis, bet Mūsas trasē uzvara Ivo Gabrānam (Sigulda). Sezona noslēgsies ar piekto uzvarētāju piecos posmos?

Vēl jānoskaidro uzvarētāji arī komandu vērtējumā. Pašlaik līdere ir Autocross.lv Folkreisa komanda (Ēķis, Ritvars Kārkliņš, Viesturs Saukāns, Ritvars Bendziks). Taču Streamline Racing (Starks, Edvīns Vansovičs, Ainārs Kučinskis) un Augstākā Pilotāža (Rihards un Mareks Daiņi, Edijs Sloka, Sandis Džeriņš) vēl var sasniegt kopvērtējuma uzvaru, tiesa, nodemonstrējot izcili labus rezultātus.

Junioru kausā Renārs Ēķis ir gandrīz nodrošinājis kopvērtējuma uzvaru – jelgavniekam pietiek veikt vienu pilnu kvalifikācijas braucienu, lai formāli viņš saņemtu ieskaiti Smiltenes posmā, līdz ar to Junioru kauss būtu rokā.

Folkreisa pēdējā posma intriga nedaudz aizēno LAF Krosa komisijas autokrosa kausa cīņas. Autokrosa klase savu seriālu vēl nebeigs, jo šajā kausā ir apvienotas ziemas un vasaras ieskaites. Līdz ar to krosa kausa braucēji svētdien sasniegs seriāla vidus punktu. Taču ar sporta radzēm braucošie dalībnieki prot sarūpēt lielisku izrādi, kas sevišķi spilgti izpaudās iepriekšējā posmā Mūsā.

Smiltenei atkal pieteicies gandrīz pilns starta laukums ar ļoti dažādu autokrosa tehniku. Galvenais favorīts būs ar vienīgo pilnpiedziņas automašīnu startējošais Ints Jeršovs (Rīga), kurš guva uzvaru Bauskā. Ierindā būs arī kopvērtējuma līderi Andis Kļava (Lapmežciems), Jānis Dreimanis (Salacgrīva) un pārējie. Pieteikumu sarakstos arī Ritvars Zobens (Laubere), kurš Mūsas posmā bija tuvu sensācijai, ar 1600 klases priekšpiedziņas automašīnu cīnoties par uzvaru ar šķietami krietni spēcīgākiem konkurentiem. Zobens, kā arī autokrosa debitants Kalvis Tēts (Cesvaine) būs arī krosa Junioru kausa dalībnieki.

Arī autokrosa kausā iepriekšējos četros posmos četri dažādi uzvarētāji: Upesciemā pirmais bija Kļava, Brenguļos – Jānis Kozlovskis (Ogre), Vecpilī – Edvīns Strēlis (Vaiņode), bet Mūsā – Jeršovs.

Informācija, dalībnieku saraksti un kopvērtējumi – www.autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV