Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas snovbordisti uzvar Lietuvas kausā

EasyGet.lv, 06.03.2013. 16:59

Ar panākumiem Lietuvas kausā snovbordā startējuši Latvijas izlases braucēji Toms Petrusevičs vīriešu konkurencē un Artūrs Vasarājs junioru grupā, iegūstot pirmās vietas gandrīz 60 dalībnieku konkurencē, informē Ieva Melko.
Latvijas snovbordisti uzvar Lietuvas kausā

Galerijas:

Lietuvas Kauss snovbordā un frīstaila slēpošanā („LNSA Slopestyle Cup”) norisinājās Kalita kalnā, Anikščiai aizvadītajā nedēļas nogalē, pulcējot gandrīz 60 dalībniekus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Sacensības slopestyle disciplīnā bija pēdējais posms starptautiskajā „Monster Energy Ride in Baltics`13” tūrē, kuras ietvaros norisinājušies septiņi sacensību posmi, tajā skaitā nacionālie čempionāti Latvijā un Igaunijā.

Saule un sals iepriekš perfekti sagatavoto snovborda parku sacensību rītā pārvērta par ledainu trasi, tādējādi braucējiem bija jābūt īpaši uzmanīgiem un jāizvēlas tehniski labi zināmi triki. Finālos arī labākie braucieni nereti beidzās ar kritieniem, tomēr spēcīgākie braucēji no Baltijas valstīm pierādīja savas līderpozīcijas.

Latvijas izlases braucējs Toms Petrusevičs jau trešo reizi ieguva pirmo vietu „Monster Energy Ride in Baltics`13” tūres sacensībās, nostiprinot līderpozīcijas kopvērtējumā. Savukārt, otrs Latvijas izlases braucējs Artūrs Vasarājs pirmoreiz uzvarēja junioru grupā sīvā cīņā ar Igaunijas un Lietuvas snovbordistiem. Artūrs uzvarēja arī „AERODIUM Fly High” sacensībās, uzlecot 3,90m augstumā un pārspējot visus citus konkurentus no Baltijas valstīm.

Pēc oficiālajām sacensībām braucēji nolēma nedaudz izklaidēties, lēkājot pāri 5m platai upei blakus kalnam. Pārsteigums visiem – septiņgadīgs snovbordists no Lietuvas – Liudas Kuprys, arī veiksmīgi īstenoja lēcienu pāri upei, saņemot veicināšanas balvu no tūres atbalstītājiem „UNIQ cepures”.

„Ļoti pozitīva atmosfēra snovparkā bija jūtama visas dienas garumā! Vislielākais paldies Lietuvas Nacionālajai Slēpošanas asociācijai, Boardsports veikalam un Kalita kalnam par atbalstu šī pasākuma organizēšanā!”, atzina Jānis Jansons, Ride in Baltics tūres dibinātājs.

Rezultāti pa grupām

Snovbords sievietes
1. Rimgaile Savickaite LTU
2. Dora Urnieziute LTU
3. Migle Glinskyte LTU
4. Guoda Malinauskaite LTU

Snovbords bērni
1. Hendrik Kraav EST
2. Kaur Piirsalu EST
3. Motiejus Morauskas LTU
4. Lūkass Janovskis LAT

Snovbords juniori
1. Artūrs Vasarājs LAT
2. Kert Talu EST
3. Rihards Šmits LAT
4. Ericas Jankauskas LTU

Snovbords vīrieši amatieri
1. Aidas Kukenys LTU
2. Karolis Mazulis LTU
3. Artūrs Lācis LAT
4. Laurinas Juodeska LTU

Snovbords vīrieši profesionāļi
1. Toms Petrusevičs LAT
2. Matis Maltsar EST
3. Martin Malstar EST
4. Mantas Ivanauskas LTU

Frīstaila slēpošana sievietes
1.Karoliine Holter, EST

Frīstaila slēpošana juniori
1. Mihkel Ustav EST
2. Tomas Prusevicius LTU
3. Donatas Zarskus LTU

Frīstaila slēpošana vīrieši
1. Mikas Glatkauskas LTU
2. Kristaps Miks LAT
3. Renārs Miks LAT
4. Mantas Gilys LTU

Visi rezultāti un foto galerija http://www.rideinbaltics.eu/stop7-lnsa-slopestyle-cup/

Foto: Lietuvas Kauss snovbordā un frīstaila slēpošanā. Foto (c) PND

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV