Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

ZZ Čempionātā 2013 skolēni radīs jaunus sporta veidus

easyget.lv, 13.03.2013. 14:06

Šodien, 13. martā ar radošo sporta stundu Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis atklāja jau septītās Latvijā vērienīgākās skolēnu prāta un sporta spēles ZZ Čempionāts 2013. Kā informē ZZ Čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena, šogad sacensības tiks veltītas Spēkam un Prātam – diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai.
ZZ Čempionātā 2013 skolēni radīs jaunus sporta veidus

„Tradīciju rīkot ZZ Čempionātu esam saglabājuši jau septiņus gadus. Tas nebūtu iespējams bez pašu skolu un skolēnu atsaucības. Pērn ZZ Čempionātā pieteicās aptuveni 60 000 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas, un mēs ticam, ka dalībnieku skaits turpinās pieaugt. Mūsu mērķis ir ne tikai veicināt skolēnu fiziskās aktivitātes un sniegt iespēju pavadīt brīvo laiku kopā, bet arī aicināt ikvienu apzināties savu potenciālu. Jo īpaši tāpēc, ka pašlaik pietiekama fiziskā aktivitāte ikdienā ir tikai 20% skolēnu* un to brīvā laika pavadīšana bieži vien saistās ar mazkustīgumu, piemēram, stundām ilgu laika pavadīšanu pie datora,” skaidro Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Arī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzīst, ka jauniešu dažādajām interesēm atbilstošu nodarbju piedāvāšana ir būtisks priekšnosacījums kvalitatīvai izglītības sistēmai: “Cilvēka zināšanu līmeni un attieksmi pret apkārt notiekošo veido ne tikai mācību stundu laikā apgūtais, bet arī dažādā pieredze, ko var gūt ārpus skolas. ZZ Čempionāta līdzšinējie panākumi lieliski parāda, ka jauniešiem ir interese par aktīvu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu – nepieciešams tikai sniegt šādu iespēju! Tāpēc arī Izglītības un zinātnes ministrija aktīvi līdzdarbojas dažādos interešu izglītības projektos, lai veicinātu šādu iespēju pieejamību visā Latvijā.”

Pieteikt savu klasi čempionātam iespējams līdz 10. aprīlim, reģistrējoties mājas lapā www.zzcempionats.lv. Lai kvalificētos ZZ Čempionāta pusfinālu sacensībām, skolēniem būs jāveic mājasdarbs - jādemonstrē radoša pieeja un jārada pilnīgi jauns sporta veids, kurā apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš. Tāpēc ZZ Čempionāta ieskaņā tautā iemīļoti sportisti un mūziķi viesosies vairākās Latvijas skolās, lai vadītu radošās sporta stundas skolēniem un atbalstītu tos mājasdarba izpildē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV