Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sods bargāks, nekā gaidīts

Jānis Dzērve/LHF, 04.04.2007. 10:00 | komentāri (10)

Kā aktīviem hokeja līdzjutējiem, tā arī sporta pazinējiem, Latvijas hokeja čempionāta izšķirošā spēle paliks atmiņā ne tikai ar intriģējošo sešu sēriju finālu, bet arī ar „ASK/Ogre” hokejistu neadekvātu agresivitāti, kas šobrīd hokeju liek atpazīt kā visatļautības un klajas rupjības sporta spēli.
Sods bargāks, nekā gaidīts

Galerijas:

Pēc rupjā incidenta Piņķos, vakar Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārā komisija bargi sodīja Latvijas hokeja čempionāta pēdējās finālspēles “Rīga 2000” un “ASK/Ogre” huligānu un kaušļus.

ASK komandas aizsargam Andrejam Lavrenovam, kurš pēc spēles beigu signāla ar nūju iesita pa galvu Raimondam Daņiļičam, piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem, divi citi ogrēnieši Aleksandrs Terjohins un Dmitrijs Korņilovs diskvalificēti uz vienu gadu, bet pārējie četri lielā kautiņa dalībnieki – Māris Grāvītis (ASK), Renārs Valters, Ronalds Ozoliņš un Edijs Brahmanis (Rīga 2000) – līdz 15. oktobrim.

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komitejas lēmums:
2007. gada 3. aprīlī

Ieradušies: A. Rukmanis, M. Pagodkins, G. Gailis, J. Astašenko.
Piedalās: K. Lipmans, Ē. Grabovskis, V. Koziols, J. Feodorovs, N. Sējējs, A. Simsons

1. Par incidentiem „Siemens” hallē „Samsung premjerlīgas” izslēgšanas spēlē starp „Rīga 2000” un „ASK/Ogre” komandām š.g. 30. martā

Klausījās:
„ASK/Ogre” kluba vadītāja J. Feodorova paskaidrojumu par incidentiem un atvainošanos „Rīga 2000” komandai par notikušo incidentiem. V. Koziola skaidrojumus incidenta video ierakstam.

Nolēma:
1.1. Par sitienu pretiniekam ar nūju pa galvu, pamatojoties uz LHF DSN punktu 18., diskvalificēt „ASK/Ogre” spēlētāju Andreju Lavrenovu uz diviem gadiem bez tiesībām spēlēt jebkurā komandā Latvijā un starptautiskajā līmenī.

1.2. Ja cietušais Raimonds Daņiļičs vērsīsies tiesību sargājošās instancēs un spriedums būs notiesājošs, A. Lavrenovs tiks diskvalificēts uz mūžu.

1.3. Par kautiņa izraisīšanu laukumā, pamatojoties uz LHF DSN 18. punktu, diskvalificēt „ASK/Ogre” spēlētāju Dmitriju Korņilovu uz vienu gadu bez tiesībām spēlēt jebkurā komandā Latvijā un starptautiskajā līmenī.

1.4. Par īpašu nežēlību kautiņa laikā, pamatojoties uz LHF DSN 18. punktu, diskvalificēt „ASK/Ogre” spēlētāju Aleksandru Terjohinu uz vienu gadu bez tiesībām spēlēt jebkurā komandā Latvijā un starptautiskajā līmenī.

1.5. Par līdzdalību kautiņā, pamatojoties uz LHF DSN punktiem 4.2 un 18, diskvalificēt līdz 2007. gada 15. oktobrim bez tiesībām spēlēt jebkurā komandā Latvijā un starptautiskajā līmenī „ASK/Ogre” spēlētāju Māri Grāvīti, „Rīga 2000”hokejistus Ediju Brahmani, Renāru Valteru un Ronaldu Ozoliņu.

1.6. Par incidenta izraisīšanu „Samsung premjerlīgas” finālspēlē, pamatojoties uz LHF DSN 18 punktu, sodīt „ASK/Ogre” komandu ar naudas sodu Ls 1000 (viens tūkstotis), kas nomaksājama līdz komandas pieteikšanai spēlēšanai „Samsung premjerlīgā” 2007./2008. gada sezonā.

1.7. Informēt Starptautisko hokeja federāciju par augšminēto hokejistu diskvalifikāciju starptautiskā līmenī.

Priekšsēdētājs:
A. Rukmanis

Pēc piešķirtajām diskvalifikācijām "ASK/Ogre" kluba prezidents Juris Feodorovs pauda viedokli, ka sods bargāks, nekā gaidīts. “Sods tomēr ir nedaudz par bargu. Par Lavrenovu neko neiebilstu, pirmdien viņu atskaitījām no ASK komandas. Iespējams, to vajadzēja izdarīt jau stipri agrāk, bet Terjohinam un Korņilovam sodi ir par lieliem. Sabiedrības acīs mēs esam pataisīti par bandītiem, bet mēs tādi nebūt neesam.”
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV