Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tallinā noslēdzas BMX frīstaila un skeitborda sacensības „Simple Session”

easyget.lv, 18.03.2013. 09:03

Nedēļas nogalē, 16. un 17. martā, Tallinā, Saku arēnā jau trīspadsmito gadu norisinājās vienas no vadošajām BMX frīstaila un skeitborda sacensībām pasaulē „Simple Session”, informē Mikus Ojers.
Tallinā noslēdzas BMX frīstaila un skeitborda sacensības „Simple Session”

Skeitborda sacensībās uzvarēja Max Kruglov no Krievijas, savukārt, BMX frīstaila sacensībās pirmo vietu izcīnīja Kevin Peraza no Meksikas. BMX frīstaila sacensībās otrajā vietā ierindojās pagājušā gada „Ghetto Games” festivāla uzvarētājs Michael Beran no Čehijas, bet brits Harry Main trešajā. Skeitbordā sudraba medaļu ieguva Kevin Hoefler no Brazīlijas, un bronzu Tim Zom no Nīderlandes.

Šogad otro reizi norisinājās BMX frīstaila sacensības sievietēm, kas pasaules vadošajās sacensībās ir retums. No 11 dalībniecēm labākā bija pagājušā gada uzvarētāja Camila Harambour no Čīles, otrā Angie Marino no ASV, bet trešā Georgia Wheaty no Lielbritānijas.

„Red Bull” skeitborda labāko triku izpildīja nīderlandietis Tim Zom, BMX labākais triks tika Stevie Churchill no ASV. No latviešiem BMX sacensībās 25.vietā, vienu vietu aiz finālistiem palika Eduards Zunda, ventspilnieks Viktors Kronbergs ierindojās 44.vietā, un Jānis Čunčulis 56.vietā. No skeitbordistiem kvalificējās „Clockwise.lv” braucējs Raitis Helmanis no Salaspils. Kopumā sacensībās piedalījās 104 pasaules labākie BMX frīstailisti un 71 skeitbordists no vairāk kā 30 pasaules valstīm.

„Simple Session” sacensības ir īpašas ar plašo un interesanto dalībnieku sarakstu, kur satiekās vairāki „X Games” uzvarētāji, tāpat jaunie talanti, kas sacensības padara interesantas skatītājiem. Par sacensību atmosfēru rūpējās pasaules labākie BMX sacensību komentātāji Zack „Catfish” Yankush un Darryl Nau, kā arī skeitborda komentētāji Dave „Double D” Duncan un Tim O’Connor. Katru gadu speciāli sacensībām tiek būvēts jauns skeitparks, ko projektē pasaulē labākais parku plānotājs Nate Wessel. Šogad būvēt skeitparku palīgā devās arī latviešu skeitparku būvētāji „Mind Work Ramps”, kuri ir priecīgi par iegūto pieredzi, strādājot ar pasaules profesionāļiem, un atzīst, ka iegūto pieredzi varēs likt lietā, projektējot un būvējot skeitparkus latviešu jauniešiem. „Simple Session” Latvijas ekstrēmajai kultūrai ir ikgadēja tradīcija, ar kuru ir izaugusi vesela paaudze.

Sacensību atkārtojums, dažādi video atskati un bildes atrodamas:
www.simplesession.net
www.twitter.com/simplesession
www.facebook.com/simplesession

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV