Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pirmais minirallijs notiks Jūrmalā un Tukumā

easyget.lv, 21.03.2013. 11:05

Šogad Latvijas autosportā ienāk jauna disciplīna – minirallijs, sacensības standarta automašīnām. Pirmais minirallijs norisināsies 11. maijā Jūrmalas un Tukuma pusē.
Pirmais minirallijs notiks Jūrmalā un Tukumā

„Pirmās minirallija sacensības patiešām notiks vienā dienā – 11.maijā un vienā reģionā ar rallija supersprinta posmu”, stāsta LAF Standarta automobiļu komisijas priekšsēdētājs Juris Mūrnieks. „Supersprinta sacīkste šoreiz sāksies agrāk, nekā ierasts. Reģistrācija supersprintam paredzēta jau no plkst.7:00, lai visiem supersprinta dalībniekiem, kuru automašīnas atbildīs minirallija tehniskajiem noteikumiem, būs iespēja tajā startēt.

Uzreiz pēc supersprinta uzvarētāju apbalvošanas tiks dots starts šī gada pirmajam minirallijam. Pie tam, tiem supersprinta dalībniekiem, kas būs nolēmuši izmēģināt savus spēkus arī minirallijā, dalības maksai tiks noteikta atlaide.”

Kausa izcīņa minirallijā 2013.gadā notiks trīs ieskaites grupās: standarta automašīnas ar vientilta piedziņu līdz 1600 cm3, standarta automašīnas ar vientilta piedziņu virs 1600 cm3 un pilnpiedziņas standarta automašīnas. Norisināsies arī komandu kausa izcīņa.

Tā kā minirallija pamatideja ir rallija principa sacensības ar ceļu satiksmei atbilstošām standarta automašīnām, piedalīties varēs jebkurš, kura automašīna atbilst Latvijas Republikā pastāvošajiem likumiem un normatīvajiem aktiem par pielaidi ceļu satiksmei.

Arī dalības maksa tiks paredzēta demokrātiska, lai padarītu šo sacensību pēc iespējas pieejamāku visiem interesentiem.

Ņemot vērā, ka šīs ir standarta automašīnu sacensības, nebūs nepieciešams nekāds speciāls aprīkojums, vienīgā atšķirība no dalības ikdienas ceļu satiksmē – vajadzīgs stūrmanis un ķiveres.

Minirallijā varēs lietot tikai ikdienas ceļu satiksmē izmantojamas rūpnieciski ražotas riepas, kuru lietošana atļauta saskaņā ar CSDD tehniskās apskates noteikumiem, būs aizliegts lietot jebkāda tipa riepas ar sporta protektoru.

„Iepazīšanās ar trasi netiks paredzēta, minirallija dalībniekiem tā pirms sacensībām nebūs zināma un jābrauc būs, izmantojot organizatoru izniegtu trases shēmu,” turpina Juris Mūrnieks.

Kopējais ātrumposmu garums minirallijos šogad paredzēts no 15-20 km. Kādi tie būs, galvenokārt atkarīgs no posmu organizatoriem, bet ir skaidrs, ka dalībniekus katrā minirallijā sagaida gana plaša daudzveidība – no asfalta līdz pat grants ātrumposmiem”.

Jau zināmu pirmie 11. maijā paredzēto sacensību dalībnieki. Sacīkstēs piedalīsies Ervīns Zgirskis, kurš, uzvarot konkursā par jauno sacensību nosakumu, ieguva SAK solīto balvu – apmaksātu dalību minirallijā kopā ar pieredzējušo stūrmani Itaru Siliņu.

Kausa izcīņa minirallijā šogad notiks piecos posmos, no kuriem pirmais norisināsies 11. maijā Jūrmalas un Tukuma pusē.

Mēnesi pirms minirallija starta www.4rati.lv tiks publicēts gan kausa izcīņas gada nolikums, gan pirmās sacensības dokumentācija. Te būs atrodama arī visa aktuālā informācija par miniraliju un šeit notiks arī dalībnieku reģistrācija.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV