Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Snovbodists Petrusevičs uzvar Eiropas kausa kopvērtējumā

Easyget.lv, 23.03.2013. 02:58

22. martā Roglā, Slovēnijā norisinājās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) Eiropas kausa noslēdzošais posms, kurā pirmo vietu un čempiona titulu kopvērtējumā izcīnījis Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petrusevičs, informē Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs Jānis Mellups. Savukārt izlases sportists Artūrs Vasarājs noslēdzošajā posmā ieguvis 4. vietu.
Snovbodists Petrusevičs uzvar Eiropas kausa kopvērtējumā

„Esam ļoti priecīgi un lepni par mūsu izlases sportistu uzvaru. Smagais un neatlaidīgais darbs ir nesis vēsturisku uzvaru Latvijas snovbordam – šī ir pirmā reize, kad Latvijas sportists izcīna 1. vietu Eiropas kausā snovborda sloupstaila disciplīnā,” atzīst Jānis Mellups.

Inārs Bīrmanis, Latvijas snovborda frīstaila izlases treneris: „Šodien veiksme bija mūsu pusē un Tomam Petrusevičam izdevās sasniegt savu labāko rezultātu un izcīnīt uzvaru. Sezonas laikā Toms un Artūrs pakāpeniski nostiprinājās Eiropas kausa kopvērtējumā un šodien pierādīja, ka Latvijas snovbordisti ir starp labākajiem Eiropā!”

Pēc uzvaras Eiropas kausā Latvijas snovborda frīstaila izlase dodas uz Spāniju, Sjerra Nevadu, kur 25. un 26. martā piedalīsies FIS Pasaules kausa posmā sloupstaila disciplīnā.

Sloupstails ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki. Sloupstails kā olimpiskā disciplīna pirmo reizi iekļauts 2014. gada Soču Ziemas Olimpisko spēļu programmā.

Latvijas snovborda izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.

Sekojiet Latvijas snovborda frīstaila izlasei:
http://www.infoski.lv/snovbords
http://www.facebook.com/LatviaSnowboard
http://www.twitter.com/snovbordaizlase

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV