Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas snovbordisti dominē EK kopvērtējuma trijniekā

Easyget.lv, 26.03.2013. 16:43

Pirmdien, 25. martā, paziņoti Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) šīs sezonas Eiropas kausa kopvērtējuma rezultāti snovborda sloupstaila disciplīnā, kurā trešo vietu izcīnījis Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Artūrs Vasarājs, informē Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs Jānis Mellups.
Latvijas snovbordisti dominē EK kopvērtējuma trijniekā

Kā ziņots iepriekš, pirmo vietu EK kopvērtējumā ieņem Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petrusevičs.

„Šī ir pirmā reize Latvijas snovborda vēsturē, kad Latvijas sportisti ieguvuši godalgotas vietas Eiropas kausa kopvērtējumā sloupstaila disciplīnā, turklāt vēl divas no pirmā trijnieka vietām! Tas ir nebijis sasniegums un pierādījums, ka esam konkurētspējīgi Eiropas līmenī, kur pārstāvētas tādas snovborda lielvalstis kā Austrija, Itālija, Nīderlande un citas,” izlases sportistu uzvaru komentē Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs un treneris Jānis Mellups.

EK kopvērtējuma rezultāti skatāmi saitē: http://ej.uz/vhzq.

Šosezon Latvijas snovborda izlase daudz laika pavadījusi trenējoties Eiropā un iespēju robežās sportisti piedalījušies Eiropas un Pasaules kausa posmu sacensībās.
Inārs Bīrmanis, izlases treneris: „Ir gandarījums, ka šosezon regulāri EK posmos iekļuvām finālos un Toms Petrusevičs cīnījās par uzvaru. Liels prieks ir par Artūru Vasarāju, kurš aizvadījis savu pirmo sezonu izlases sastāvā un ieņēmis 3. vietu EK kopvērtējumā.”
Šobrīd Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti piedalās Pasaules kausa posmā sloupstaila disciplīnā Sjerra Nevadā, Spānijā.

Sloupstails ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki. Sloupstails kā olimpiskā disciplīna pirmo reizi iekļauts 2014. gada Soču Ziemas Olimpisko spēļu programmā.

Latvijas snovborda izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.

Sekojiet Latvijas snovborda frīstaila izlasei:

http://www.infoski.lv/snovbords
http://www.facebook.com/LatviaSnowboard
http://www.twitter.com/snovbordaizlase

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV